Какво представлява BB крема?

BB кремът набра голяма популярност в последно време на нашия пазар. Все повече козметични компании се съсредоточиха в реклами, за да наложат този продукт. Всъщност в какво се изразява неговото действие и наистина ли е толкова полезен ще разкрием в тази статия.

Макар да е нов за България, BB кремът е създаден още през 1960г. За негова родина е обявена Германия, а откривателят му е дерматологът д-р Кристен Шрамек. Първоначално той е използван за заличаване на белези от лазерна хирургия и да успокои чувствителната кожа на пациентите, след такъв вид намеса.

Четвърт век по-късно този продукт буквално прави фурор, но сред жените в Южна Корея. Приложението на BB крема не е свързано с лечебна цел, а с козметична. Пословично е отношението, на дамите в източните страни, към чистата, здрава и равна кожа на лицето.

Първоначално известни актриси са го използвали, за да поддържат перфектните си порцеланови лица. Това създава предпоставка за мигновеното разпространение на BB крема на азиатския пазар и в последствие в цял свят.

Въпреки първоначалното му предназначение в областта на медицината, в днешно време този продукт се превръща в задължително средство за поддържане на красотата за всяка жена.

За него може да се каже, че е вълшебен. Съчетава в себе си множество функции на различни продукти. Лека му формула подхранва и успокоява кожата.

От друга страна хидратира и има UV филтър. Може да се използва като база за грим или направо да замести фон дьо тен при покриване на по-леки дефекти.

BB кремът така се наложи и хареса, че се неизбежно се разви в определени насоки. В момента можем да говорим за различни видове според кожата и проблема, който решава.

При избора на този продукт трябва да си отговорим на няколко въпроса:

• Нашата кожа на кой тип отговаря?
• Имаме ли проблеми с пъпки по лицето?
• Ефектът от BB крема върху кожата ни да матира или не?
• Необходимо ли е да се бори със стареенето и следите от бръчки?

Новосъздадените BB кремове са подходящи за борба с акне. Има такива с избелващо ефект, а други са със силно подмладяващо действие. Козметичната компания Faberlic също стъпи на пазара с този продукт със завидни характеристики.

Важно е да знаете, че BB кремът се премахва като всеки друг крем. С подходящ лосион и тампонче за грим. Въпреки че е замислен с много лека формула, ако се натрупа по лицето може да запуши порите ви и да попречи на кожата да диша свободно.