След като се насладите на шеметния оргазъм, от решаващо значение е правилното почистване на секс играчката, която ви е изстреляла в облаците. Добрата интимна хигиена включва и редовното миене на забавните устройства, за да не получим гъбички или някоя друга инфекция, предавана по полов път. Според проучванията, едва 35 на сто от жените, които се забавляват със секс играчки, ги почистват всеки път след употреба.

Следвайте тези пет прости правила, препоръчани от Джоли Кер, автор на книгата „Гаджето ми свърши в дамската ми чанта”.

1. Разберете от какво е направена секс играчката

Когато купувате секс играчки, трябва да разберете от какво са направени, тъй като спецификата на материала и това, дали има електрическо задвижване с батерии и моторче, определят начина на почистване. Обикновено, тази информация е отразена на опаковката, но ако не е, попитайте сътрудника по продажбите или потърсете информация за продукта онлайн, съветва казва Кер.

2. Как да измием играчките с двигател

Ако секс играчката е от силикон, стъкло, неръждаема стомана или дърво и има електрическо моторче, използвайте мек сапун и влажна кърпа, за да я избършете и почистите. Все пак бъдете внимателни със зоната, където се поставят батериите.

3. Секс играчките без батерии може да се изварят

Секс играчките от силикон, неръждаема стомана или камък, които нямат батерии, може да бъдат поставени за 8-10 минути във вряща вода. Този метод е подходящ за по-дълбоко почистване. Друг вариант е да се поставят в съдомиялната машина, но без да се използва течен препарат или таблетка. Обработката с гореща пара действа като стерилизация, казва Кер.

4. Изкъпете секс куклата само със сапун и вода

За секс куклите използвайте само малко сапун и топла вода, за да ги почистите. Твърде многото пяна, или по-агресивните почистващи препарати, може да увредят чувствителните материали.

5. За вибраторите от пластмаса и каучук използвайте презерватив

По-големите вибратори от твърди пластмаси, еластомер, термопластични материали, силикон или каучук са с пореста материя и задържат много бактерии на полово предавани болести - дори след измиване с вода и сапун. Затова е най-добре да използвате презерватив, ако смятате да си поиграете с тях с партньора, съветва Кер.

Освен всичко друго, на пазара се продават специални кърпички и спрейове за почистване на секс играчките. Те са особено подходящи за тези, които имат цепнатини. Ако попадне вода в тях, може да ги повреди. Най-лесни за миене са тези от медицински латекс, стъкло, стомана и с гладки повърхности. След като ги почистите, оставете ги да изсъхнат напълно или подсушете с чиста хартиена кърпа. Добре е да съхранявате секс играчките в чанта от коприна, за да ги предпазите от замърсяване и бактерии.