Моментът на встъпване в зрелостта в повечето случаи е свързан с вълнения как именно ще се случи това. Въпреки разказите на по-големите и по-опитните, всеки случай на лишаване на девственост при мъжа е индивидуален.

Как един мъж да разбере кога е дошло подходящото време? Много зависи от това какво значение момчето влага в това понятие и колко сериозно е неговото отношение към първия секс?

Опасно ли е късното лишаване на девствеността при мъжете?

Болшинството от юношите желаят колкото се може по-скоро да познаят всички прелести на интимния живот, да придобият сексуален опит. Много от тях възприемат невинността като нещо срамно, недостойно за мъж.

Това ги лишава от увереност, така необходим на мъжкия пол за самозатвърждаване. Именно поради тази причина по-голямата част от младежите не се обременяват с търсене на подходяща партньорка.

Предимство да станат първи тези момичета, които притежават голям опит и който могат да споделят.

Няма конкретни данни, на колко години лишаването от девственост при мъжете е вече късно. В този случай действа принципа – по-добре късно, отколкото никога.

Само 10% от момчетата дочакват единствената, за която са пазили своята чистота и непорочност. Първият секс при такива двойки се случва обикновено след дълъг период на отношения, когато и двамата вече са уверени в чувствата, които изпитват един към друг.

Срещат се и такива, които се решават да правят секс единствено след сключване на брак. Подобни случаи има основно при двойките с дълбоко религиозно възпитание.

Твърде късното или ранно лишаване от девственост е еднозначно вредно, което се обяснява с конкретните потребности на организма в зависимост от конкретните периоди.

Основната опасност от несвоевременното лишаване от невинност са психологическите и психическите нарушения, свързани с тях.

Когато мъж отдавна навършил 20 още не опознал интимно жена, у него могат да се развият цял комплекс от вътрешни страхове. Върху тях в повечето случаи се наслагват разстройства на еректилната функция и прочие патологии.

Оптимална възраст за лишаване на мъжете от девственост

Кога е най-добре един мъж да се лиши от девственост? Най-подходящата възраст, когато е готов за интимна близост както морално, така е физически – това е 16-19 години.

Готовността до голяма степен подобрява качеството на секса.
Това не гарантира липсата на временни нарушения, но не води до сериозни сексуални разстройства?

Преди осъществяването на първото събитие е необходимо да се направи подготовка, при която голямо влияние оказва психологическата настройка.

Няма смисъл от твърде големи вълнения, първи път е имал всеки, дори и най-опитният съблазнител. Добре е, ако в този момент до мъжа или момчето бъде проявяваща разбираме и опитна партньорка.

Ситуацията може да се влоши от алкохола, помагащ за свалянето на напрежението и за разкрепостяване. И за да не загуби мъжът контрол над собствените си действия, е по-добре да се ограничи до съвсем малко количество.

Добре е да не се забравя, че алкохолното опиянение се отразява неблагоприятно на потентността.

Първият опит – не е повод мъжът да бъде в центъра на вниманието. За вълнение и притеснения няма да му остане време, ако отделя повече внимание на партньорката.

Първо, дамата задължително ще го оцени и второ – процесът ще бъде по-ангажиращ и мъжът веднага ще заеме доминантна позиция. Специална е ролята на партньорката, ако може да научи юношата на всички тънкости на интимната близост.