3 дни след инцидента обявеният за мъртъв юноша вече може да говори. Това резонно шокирало близките и лекарите, които не очаквали подобно развитие на ситуацията с младежа.

Младият организъм успява да се пребори с усложненията на хепатит

В отдалечено индийско селце, 18-годишен юноша оживя, след като е обявен за починал.

Младежът бил хоспитализиран на 26 юни с висока температура и повръщане, поставят му диагноза тежка форма на хепатит.

След 2 дни състоянието на юношата се влошава, и бил приет в частна клиника по съвет на лекарите.

Индиецът изпада в кома, и на 3 юли лекуващите го лекари казват на роднините, че е изпаднал в мозъчна смърт, и шансовете му за оцеляване са малки.

Родителите прибират своя син от болницата, включен на апарат, който поддържал жизнените му функции, за да поеме последния си дъх у дома.

По време на подготовка за кремация майката забелязва, че в очите му са се появили сълзи и незабавно повикала лекар. Дошлият на място специалист прегледал юношата и заявил, че сърцето му още бие и посочил, че семейството не е изключило момчето от апарата неслучайно.

Младежът отново бил откаран в болницата. След 3 дни се събудил и дори можел да разговаря съвсем тихо. В неделя, на 7-ми юли го изписват за домашно лечение.

Изглежда младият организъм е успял да се пребори с критичния етап на болестта. Не се съобщава кой е видовете хепатит докарва младежът до кома. Но може да се предположи, че става въпрос за В или С, които протичат с доста сериозни усложнения. Някои обаче успяват да се преборят с болестта.

Оживелите на собственото си погребение не са рядкост в Индия

В Индия подобен случай не е единствен, дни преди случая с младежа от отдалеченото селце, мъж започва да се движи на собственото си погребение. Церемонията е била прекъсната и незабавно бил откаран в болницата.

Според лекарите е в критично състояние, но все още е жив. Вероятно тези случаи не са единствени за този месец, но медиите им обръщат внимание – от местните отиват към националните, а оттам обръщат внимание и световните. И така тази информация за внезапно съживили се хора на своите погребения стига и до нас.