Въпросът, как да се отслабне след раждане със секцио, вълнува много жени, на които им се наложило да се подложат на такава операция.

Майчинството има много положителни страни, но бременността остава следи върху женското тяло, и тези изменения не са никак приятни от естетична гледна точка.

През времето на износване на плода при всички жени се разтягат коремните мускули, кожата и подкожната тъкан, а също се отлагат мазнини отстрани на торса и по корема.

Ситуацията при жените, подложили се на цезарово сечение, се задълбочава и от факта, че освен всичко на корема остава белег.

При решение за отслабване след цезарово сечение трябва да се отчита, че организмът след коремна операция се възстановява по-дълго, отколкото при естествено раждане.

И затова преди да се пристъпи към активни действия следва да се изчакат 2 месеца, през което време шевовете трябва да заздравеят напълно.

Употребата на таблетки за отслабване и съблюдаването на строги диети след церазово сечение е категорично забранено.

Корем след церазово сечение

Основно препоръките, касаещи отслабването след секцио, съвпадат с тези, които се дават на жените след естествено раждане. Но има и особености, тъй като след коремната операция над шевовете се образува мастна гънка.

Самият шев остава почти незабележим няколко месеца след операцията, но пък премахването на мастната гънка става трудно.

Тези, които се интересуват как да го премахнат, следва да имат предвид, че успехът от реализацията на замисленото зависи от редица фактори, а именно:

• Техниките, с помощта на които се прави разреза по време на операцията;
• Методите, използвани за зашиване на коремните мускули;
• Еластичността на кожата на жената;

Извършваният по време на операцията разрез на корема, в зависимост от вида на церазовото сечение, може да бъде напречен или надлъжен.

Днес най-често се прави напречен разрез на коремната стена, върху който впоследствие се поставя козметичен шев, който с течение на времето се разсейва, като след него остава на практика незабележим белег.

За възстановяване на формата на корема отпреди раждането е важно засегнатите в хода на операцията коремни мускули да са правилно съшити, а след това и да са сраснали правилно.

Именно от това пряко зависи възстановяването на долната коремна преса и външният вид на корема.

Тактика за сваляне на килограми - отслабване след секцио

Много бременни жени си мислят, че натрупаните по време на износването на бебето килограми с лекота ще изчезнат след раждането.

И си позволяват да злоупотребяват не само с полезни за фигурата храни. Това мнение е далеч от истината, почти всички качени килограми – с изключение на 4-5 кг, остават с жената и след раждането.

Ето защо грижата за фигурата трябва да започне от по-рано – важно е да се изготви собствен хранителен режим още по време на бременността така, че в организма да постъпват всички необходими вещества,и теглото ви същевременно да не нараства бързо.

Сред най-добрите средства, които помагат за отслабването, кърменето, осигуряващо хормоналния баланс, и съблюдаване на принципите на рационалното хранене.

В първата седмица след церазово сечение жената трябва да се придържа към специфична диета, която се назначава от лекар.

След нейното приключване менюто може да се разшири като се отчитат правилата на здравословното хранене. Основният принцип трябва да бъде – в организма да постъпва всичко необходимо, но нищо излишно.