От замръзналите степи на север до космополитните градове Москва и Санкт Петербург, Русия е страна наситена с култура и традиции. Атлетичната фигура и добрия външен вид винаги са се ценяли особено много в тази северна страна. Но какво се крие зад красотата на атлетичните тела на руските жени и мъже?

Намален прием на въглехидрати

Според англоезичното издание на руския вестник “Правда”, една от основните причини за добрата физическа форма на много руснаци се крие в ниския прием на въглехидрати. Заедно с всички свои предимства, нисковъглехидратното хранене ще понижи и кръвното ви налягане.

Нисковъглехидратната диета е типична диета от съветско време и се прилага дори във военновъздушните сили за поддържане на добра физическа форма. Ниският прием на въглехидрати се компенсира т повишено поемане на протеини. Твърди се, че резултатите от ниския прием на въглехидрати започват да се виждат още след първите една - две седмици.

Диета и силови тренировкиНисковъглехидратната диета дава добри резултати, но учените съветват да не се пидържате към нея за твърде дълъг период от време, защото в тялото може да се появи недостиг на определени хранителни вещества. Ако обаче след отслабването започнете да се храните както преди това, резултатът няма да закъснее и килограмите постепенно ще се възвърнат.

Умереност

Ядейки често и в малки порции е добро решение за поддържането на добра физическа форма. Губенето на твърде много килограми или пък бързото отслабване дават нетрайни резултати, водят до отслабване на имунната система, до загуба на вода и дехидратация, както и до проблеми с хранително вкусовата система. В Русия, а и не само, тайната на хубавото тяло е консумацията на по-малко въглехидрати в ежедневието, завишен прием на риба и други морски храни, малки порции със зеленчуци към всяко хранене и преди всичко много физически упражнения.

Силови тренировки

В Русия силовите тренировки са на много по-голяма почит в сравнение с други страни и са сред най-предпочитаните начини от повечето руснаци за поддържане на добра форма. Силовите упражнения изграждат здраво сърце, стабилна мускулатура и подпомагат загубата на мазнини при понижен прием на въглехидрати.