Терапията с течен парафин днес е една от най-достъпните подмладяващи козметични процедури, които могат да се приложат на всяка част на тялото.

С особена популярност в салоните за красота се ползва терапията с течен парафин за лицето, ръцете и краката, а също и антицелулитните обтривания на корема, бедрата и цялото тяло.

При провеждане на парафинена терапия се използват свойствата на парафина, който благодарение на своите свойства, отпуска кожата, подхранва, извежда токсините от организма, подобрява обмяната на веществата, подмладява, овлажнява и тонизира кожата, повишавайки еластичността ѝ.

Благодарение на свойството на парафина да запазва топлината, тя се запазва за дълго време в кожата, след което се отдава на неголеми порции.

Влизайки в съприкосновение с кожата, парафинът я загрява с 2 градуса, създавайки ефектът на сауната, в резултат на което порите се отварят и се стимулират функциите на потните жлези.

Едновременно с тези процеси организмът се напуска от натрупаните токсини и вредни вещества. След охлаждането на парафина кожата, тъй като е силно обезводнена, започва да „пие“, а всички ненужни вещества остават на парафина.

Терапията с течен парафин също създава ефект на масаж, тъй като след като се охлади, започва да се свива. Парафинът се използва ефективно при лечение на заболявания на ноктите.

Достатъчно лесно е провеждането на тази процедура в домашни условия, която по ефективност не се отличава от извършването ѝ в салон.

Единствената разлика е минимумът финансови разходи в сравнение със същата процедура, направена в салон или в козметичен кабинет.

Преди да преминем непосредствено към тънкостите на провеждането на терапията с течен парафин в домашни условия, следва да се отбележи, че е противопоказна при наличие на кожата на гнойни или открити рани, ако сте с повишено кръвно налягане, захарен диабет.

Терапия с парафин за ръце и крака в домашни условия

Парафинените бани за ръце подхранват кожата, справят с беленето, а също ефективно лекуват миниатюрните пукнатини, забавяйки появата на признаци на стареене на кожата.

Прекрасно допълнение са към всеки маникюр. Провеждане на такава терапия е необходимо всеки месец. За провеждане на една процедура обикновено са достатъчни 200-300 грама парафин, продава се във всяка аптека, дори може да съдържа и специални добавки витамини.

Парафинът следва да сложи в специален съд – това може да бъде стъклена или керамична чаша или малка емайлирана тенджера и се прави водна баня, за да се загрее и достигне течно състояние.

Междувременно кожата на ръцете е необходимо да се подготви за тази процедура. С помощта на ексфолиращо средство се премахва най-горният слой клетки.

След това е необходимо да се сложат найлонови ръкавици – ако не разполагате с такива, можете да използвате обикновен найлонов плик.

После дланите се слагат в съда с течния парафин до нивото на китките и така се стои за около 10 минути.

При тази процедура парафинът се използва като сгряващ компонент, в резултат на което се подобрява кръвообращението на кожата, става по-еластична, а също и малките бръчки по ръцете стават по-малко видими.

Дори и една процедура с течен парафин значително подобрява състоянието на кожата, което ще бъде забележимо не само визуално, но и добър. Ефектът от тази процедура се запазва за поне месец, а понякога и дори повече.

Особено необходима е в настоящия зимен период.