Сексът може да повиши мъжката самооценка, но понякога в резултат на интимните ласки мъжете се порязват и насиняват и дори могат да стигнат до болничното легло.

1. Протриване

Сексът без лубрикант може да се сравни с интимни ласки с китайски капан за пръсти. Когато пенисът се вкара в нещо твърдо и сухо, то паренето, боцкането и зачервяването са напълно логичен завършек.

Не забравяйте за смазката следващият път, за да не се мъчите с последствията от протриването. А за да се излекувате от последствията от протриването, използвайте успокояващ лосион или гел на основата алое вера.

Освен това за известно време трябва да се въздържате от секса, за да оставите време за възстановяване.

2. Оток от пръстен за пенис

Основното предимство на използването на пръстен за пенис е, че значително увеличава времето за ерекция. А главният недостатък е, че ако се носи твърде дълго, защото е твърде тясно, блокира циркулацията на кръвта и пенисът може сериозно да се подуе.

И ако не се свали навреме, ерекцията може да се задържи много дълго време, като се развие опасното състояние приапизъм. Освен това пръстенът може да увреди кожата на половия член.

Доктор Сантучи разказва как веднъж дошло при него момче, което успяло да си сложи на члена самоделен метален пръстен. Свалянето на това нещо се оказало много сложна задача.

Материалът бил подобен на стомана. Наложило да се вика пожарна, където има на разположение пила, използвана за разрязване на автомобили след катастрофа. Цялата тази операция отнела няколко часа.

Нашият съвет е изобщо да не използвате този инструмент, още повече да се опитвате да правите еректилен пръстен саморъчно, а ако пък вече сте си го купили – убедете се, че в него има специални закопчалки, които позволяват бързо да го свалите.

3. Болки в пениса

След секс маратон кожата на половия член може да бъде увредена. Ако не сте си забравили лубриканта и болката не е от протриване, то зачервяванията могат да се дължат на твърде продължителна ерекция.

Затова е необходимо голямо количество кръв, и ако сексът е твърде продължителен, то най-вероятно това е и причината за болезнените усещания. Не се притеснявайте – болката ще изчезне след няколко дни.

4. Болки в тестисите

Сексът не трябва да безпокои тестисите, но понякога можете да усетите лека болка в тях.

Ако интимните ласки се състояли в подърпвания, притискане, извъртане, дори и да е нежно, на тестисите, всичко това може да стане причина за болезнени усещания. Имайте предвид, че тестисите са много чувствителни и към тях трябва да се отнасяте внимателно.

Подобни травми могат да се случат след много силен оргазъм или мощна еякулация. Засега не съществува никакво лечение или инструкции при такава ситуация, така че всичко, което може да се каже.

5. Ухапване

Последното, което всеки един мъж иска да чуе по време на секс е хрус. Ако все пак това се случи, на първо място трябва да се провери дали кожата не е увредена.

И ако има такова нещо, веднага трябва да се нанесе антибактериален крем. Но ако мащабите на бедствието са много по-големи, то тогава ще е необходима стерилна превръзка, трябва да се сложи и турникет, и ако въпреки това не спира да кърви трябва да се извика бърза помощ.