Всички знаем, че гаранция за трайно отслабване са правилното хранене и физическата активност. Но има и немалко други, доста удивителни начини да изгорим повече мазнини.

Какви са тези начини за топене на повече мазнини

1.Пиене на ледена вода

Колко е важно да се спазва питеен режим при борба с наднормените килограми, за това говорят диетолози по цял свят и то вече от доста години.

На ден е необходимо да се приемат по 2 литра течности, но за по-голям ефект върху отслабването, можем да пием вода от хладилника.

Според специалистите, така може да се изгорят с до 8 калории повече, отколкото ако пием вода на стайна температура.

Причината е в това, че организмът трябва да полага усилия, за да подгрее водата до комфортна за него температура, а това означава, че ще се изразходват допълнително сили и ще се изгорят калории.

При хронично възпалени сливици е добре да се ограничим до добавянето на няколко кубчета леда в смути и в коктейли.

2.Дъвка след хранене

Някога дъвката се е смятала за нещо ужасно, което можем да си причиним след хранене. Претоварвала зъбите, предизвиквайки дисфункция на темпоро-мандибуларната става, възможно било да предизвика кариес, заради наличието на захар в своя състав.

Проведени проучвания обаче опровергават подобни твърдения. Дъвката след хранене се смята за отлично средство за потискане на глада и за усилване на чувството за ситост след хранене.

Освен това е установено, че редовно дъвчещите дъвка ядат по-малко въглехидратни храни през деня. Така че има смисъл да се възползваме от съвета и да не избягваме дъвки, докато се опитваме да отслабнем.

3.Бавно сдъвкване на храната

Специалистите съветват да сдъвкваме течната, полутечната храна и тази тип пюре до 10 пъти, а твърдата 30-40 пъти. Неслучайно нашите майки още в детска възраст са ни казвали да не бързаме. Сега знаем, че в това има нещо разумно, но колко от нас съблюдават това правило.

Бързото темпо на живот налага своите изисквания и по отношение на процеса на ядене. В бързината отхапваме, без да предъвкваме, не позволявайки на мозъка да се опомни и да разбере, че вече е достатъчно.

Специалистите по хранене смятат, че бавното предъвкване на храната може да увеличи предизвиканата от диетата термогенеза след хранене заради оралните дразнители.

Освен това този подход към храненето позволява да се удължи чувството за ситост и да се минимизира в менюто дела на храненията, включително и тези, които не са най-полезни.

За усилване на ефекта се откажете от гледане на телевизия по време на хранене и други разсейващи вниманието устройства. Те също способстват преяждането, което е недопустимо по време на борбата с наднорменото тегло.

4.Фитнес под музикален съпровод

Всеки има свои музикални предпочитания и всеки адаптира спрямо себе си, но ако подбирате плейлистът сами, производителността ви може да се повиши съществено.

Любимата музика ни кара да работим по-усърдно, разбира се, при условие че е достатъчно ритмична, съвпада с ритъма на сърцето и помага за поддържането на темпото.

Учените от областта на спорта забелязват, че трениращите без музика изразходват по-малко калории, в сравнение с тези, които спортуват в компанията на любим изпълнител.

За това трябва да поставим акцент на това, ако искаме да изразходваме повече по време на тренировка.

5.Въздействие на студ

Знаете ли, че студеното помага за изгаряне на мазнини? Лекото понижение на температурата на околната среда, тоест умереното въздействие на студеното усилва разхода на енергия, благодарение на което организмът губи повече калории, отколкото при комфортна температура на въздуха.

През зимата тренировките не трябва да се прекратяват, но трябва да сме достатъчно добре облечени, с няколко слоя дрехи. Все пак, ако стане много студено – под -5 градуса, тренировките на открито следва да се преустановят.

6.Повече движение

Всъщност всяка дейност, която извършваме през деня, може да спомогне за изгарянето от 100 до 800 калории.

Използвайте всяка възможност за повишаване на двигателната активност – ходете на работа или до магазина пеша, не използвайте асансьор и се качвайте по стълбите сами.

7. Заряд кофеин

Смята се, че напитките с термогенетичен ефект спомагат за изгаряне на мазнини, такова е кафето. 4 кафета ни помагат до изгорим до 4 процента от мазнините в организма.