Днес често могат да се срещнат двойки, където мъжът е по-млад от своята приятелка с 10-15 години. На какво се крепи този съюз и има ли той перспективи?

Намерих си син!

Въпреки многобройните примери от света на шоу бизнеса, общественото мнение все още скептично се отнася към ситуациите, когато опитна метреса свързва съдбата си с млад кавалер.

Когато 45-годишен професор от университета представя като свое гадже 23-годишна току що завършила студентка, това се възприема напълно нормално и дори с одобрение.

Такива двойки често създават семейства, раждат им се деца. Но ако 45-годишната жена професор постъпи по същия начин и си избере за половинка 25-годишен или дори 30-годишен, то тя задължително ще се превърне в обект на сплетни, предразсъдъци и насмешки.

„Намерила си е синче! Купила си е Алфонс!“ – и това са най-меките определения, които съгражданите ни използват за подобни двойки.

Не майка, а закачлива девойка

Жените, започнали да се срещат с млади мъже, често наричат своите млади кавалери – на леля или на мама. Но такива мъже винаги биват обвинявани в користни намерения.

Тъй като опитните зрели жени привличат младежите не само със своите материални възможности, а също и с деловите си връзки и комфортната жилищна площ, която обитават.

Въпреки това дамите, които са в средата на житейския си път, обикновено не желаят да изпълняват тази роля.

„За моето Зайче аз не съм майка, а закачлива девойка!“ – отбелязва 32-годишната Галина, която преди половин година се запознала с 32-годишния строител Петър. Мъжът на Галина бил с 18 години по-голям от нея, но преди 3 години той починал от инфаркт.

„Най-важното е, че като съм с Петьо аз изобщо не усещам разликата във възрастта – разказва Галина. – И двамата обожаваме да танцуваме, посещаваме дискотеки и нощни клубове. Петър често ме вози на своя мотоциклет… И с него аз се чувствам 20 години по-млада!“

Притегателната сила на младостта

Към какво се стремят врелите и кипелите в живота дами на зряла възраст, търсейки благосклонността на младите мъже? Не е тайна, че в подобни съюзи огромна роля играе интимната страна на отношенията.

Често дамите над 40 се разочароват от любовния потенциал на своите връстници и на мъжете по-големи от тях.

Стресът, неправилното хранене, злоупотребата с алкохол, заседналият начин на живот и много други фактори, се отразяват неблагоприятно на мъжката потенция.

И е напълно естествено жените на средна възраст да не смятат да се отказват от интимната наслада. Затова много от тях обръщат своя поглед към младежите.

Впрочем, на зрелите дами ги привличат не само безграничните интимни възможности на младите кавалери, но и техният характер.

„Младите момчета са способни на спонтанни постъпки.

Например, Петьо може да се върне от работа у дома и неочаквано да ми предложи да се поразходим с неговия мотор из нощния град и заедно да посрещнем изгрева, макар че на сутринта той отново е на работа. Мъжете на възраст не са способни на подобни постъпки!“ – споделя своя опит Галина.

Да живееш в настоящето

Вижда ли Галина перспектива в своите отношения с мъжа, който е с 14 години по-млад от нея? „Този въпрос не ме вълнува, - уверено отговаря младата жена. Аз живея за днешния ден, наслаждавам се на близостта с млад и енергичен мъж.“