Ако вашият възлюбен е типично мамино синче, то е шансът да изневери е много голям.

Какъв още тип мъже най-често си хващат любовници и може ли това да се предотврати?

Срещу изневери никой не е застрахован, но има няколко типа мъже, които повече от другите са способни на такива постъпки.

Какво тласка любимият човек в обятията на друга жена и как да се избегне това, за Lechenie.bg разказва известен български психолог.

Всичко идва от семейството

Много е важно в какво обкръжение е расъл вашият любим като момче. Ако в семейството всички са го боготворили, едва ли не са го носили на ръце, угаждали са на капризите му, той е пораснал с усещането, че светът се върти около него.

Навлизайки в зрялата възраст такъв мъж винаги ще търси жена, която е готова постоянно да му говори, че е най-добрият на света.

Но когато тя престане да прави това, той ще започне да си търси нова любима, която е съгласно да го възхвалява 24 часа в денонощието.

Склонни да изневеряват са също и мамините синове. Не е тайна, че има такива майки, които карат детето да се привърже към тях и то израства напълно зависимо от тях.

Ако такова синче все пак се откъсне от здравите семейни обятия, то задължително отива пак при такава „майка“. Той търси жена, която да му готви, да го пере, да му чисти, да изгледа децата му и т.н.

Да, той може действително да я обича, но не като жена, а като майка, от която той, като 15-годишен, ще започне да бяга и да се целува с други девойки.

Какво да прави в такъв случай жената?

По-добре е да избягва отношения с мъже нарциси. Те винаги ще търсят странични връзки, за да се къпят в женско внимание и обожание.

Но пък от майчиния син може да стане верен съпруг. Важното е да разделите ролите, станете едновременно негова майка и любовница.

Например, можете да го наричате с различни имена – когато сте му майка – по име и с по-строг тон, а когато сте в ролята на любовница – котенце, зайче или пък с нещо още по-ласкаво.

И колкото и глупаво да звучи, така мъжът ви ще ви бяга от вас и отново към вас.

Липса на вътрешни ангажименти

Усещането на липса на задължения към партньора е определен тип светоглед. Това означава, че мъжът не вижда нищо лошо в изневярата.

Дори ако жената го приеме много навътре, той ще ѝ каже съвсем искрено: „Аз те обичам, давам ти пари, ходи на море заедно. Но просто така се получи“.

Тоест в такава ситуация мъжът не вижда трагедия или предателство, защото не се чувства лично задължен пред своята жена.

В такъв случай е безсмислено да се правят за промяна на мирогледа на такъв човек или пък по някакъв начин да бъде засяган като се предизвикат угризения на съвестта.

Какво да прави жената?

Да бъдеш с такъв човек е не само трудно, а много трудно. За съжаление с него може да се създаде семейство, но при условие, че не се обръща внимание на изневерите. Жената трябва да се преструва, че всичко е наред и нищо се е случило.