Тук не говорим само за простото отслабване и калорийният дефицит, който ви е нужен в такъв случай. Повечето хора, освен да са слаби, искат да имат и добре оформени мускули, които да правят тялото им по-красиво и изящно и да си личи, че полагат грижи за него. Това не става обаче с жестоки диети и лишения, а с правилен хранителен режим и достатъчно тренировки – кардио и силови.

Но когато решите, че искате да започнете този „нов живот“ и искате да промените ежедневието си, външния вид, самочувствието си и усещането си за себе си, ще забележите, че нещата няма да станат толкова лесно, колкото сте си ги представяли.

Нито толкова бързо и това може да е една от най-големите ви пречки по пътя към постигането на мечтаното тяло.

Ще започнете да си задавате хиляди въпроси, на които ще искате да знаете отговора колкото се може по-бързо, затова ще ви представим 5 от най-широко разпространените въпроси, които хората си задават, когато решат, че искат да стегнат тялото си.

1. Колко време ще отнеме?

Няма да ви лъжем, няма да отнеме две седмици или някакъв подобен срок. Процесът за жалост е бавен и дори за някои, в началото особено, може да стане мъчителен.

В зависимост от това какви са целите ви времето, което ще ви е нужно за постигането им ще варира от няколко месеца до няколко години, най-вероятно. Това зависи и от това каква е формата ви в момента на самото ви започване.

Но ще бъде най-трудно само първите няколко седмици. После тялото ви ще свикне и дори вечерните тренировки, на края на дългия работен ден ще ви служат за отмора.

Във всички случаи обаче, ако искате да постигнете резултати, и то не какви да е, трябва да се въоръжите с голямо количество търпение, воля и постоянство, и разбира се – мотивация. И помнете – накрая ще си заслужава и ще се радвате, че не сте се отказали!

2. Как да покача мускулната си маса и да изгоря мазнините едновременно?

Когато хората тръгват да се стягат, това е първото нещо, което искат да направят, но когато започнат осъзнават, че далеч не е толкова лесно, колкото са си го представяли. Най-малкото, защото, за покачване на мускулната маса, трябва да се приемат повече калории, отколкото се изразходват, а за да се свалят мазнини – по-малко.

Затова, в зависимост от положението ви се насочете първо към единия процес, после към другия – ако имате малко количество мазнини, започнете да качвате мускулна маса, като продължавате да се храните здравословно, а ако имате повече мазнини – започнете първо да ги „чистите“.

3. Трябва ли да правя кардио на гладно?

Съществува твърдение, че кардиото на гладно носи най-големите резултати, но това твърдение е било оборвано милион пъти от различни учени по най-различни начини, така че накратко – не е задължително да правите кардиото на гладно за по-голям ефект.

Ако обаче се чувствате по-добре, докато го правите на гладно – правете го на гладно. Ако предпочитате да сте хапнали нещо преди това, за да имате повече енергия – то хапнете нещо преди това.

Слушайте организма си в този случай.