Колко често получавате предложение от интимния ви партньор за анален секс? Навярно би ви било интересно мнението на психолога по темата за аналните ласки? Защо мъжете толкова много обичат разнообразието в секса и струва ли си да се съгласяваме на такова интимно предложение?

Аналният секс е способ за удовлетворяване на сексуалното желание през аналното отвърстие. В това понятие се включват и ласките на аналното отвърстие, въвеждането на различни предмети и сексуални играчки, а също проникването с половия член.

Когато мъжете говорят за анален секс, те най-често имат предвид именно въвеждането на пениса в аналното отвърстие. А следва да се отбележи, че мъжете говорят за това доста често.

Но същото не може да се каже за техните партньорки. Често милите дами не споделят възторга на своите възлюбени по въпросите за аналното проникване. При някои двойки това достига до ниво на сериозно противопоставяне, а не само до шеги.

Продължителната конфронтация и решителното неудовлетворяване на потребностите на партньора може да изиграе много лоша шега във връзката и от този момент раздялата не е далече.

„Мила, какъв е проблемът?“

Жените аргументират своя отказ от аналния секс обикновено със страх от болка и възможни негативни последствия за здравето. Много хора смятат този вид интимна близост за срамна, нехигиенична, противоестествена и затова неприятна.

Но мъжете не споделят подобен подход към аналните ласки и го подлагат на доста сериозна и детайлна критика, но да се определят като „незаинтересована страна“ е доста трудно.

Но следва да се обърне внимание на силния пол, затова че готовността на жената за експерименти в секса често се определя не от особеностите на нейния темперамент или нежеланието на интимни ласки, както мъжете обичат несправедливо да обвиняват своите партньорки, а в по-голяма степен – от умението на партньора да достави истинска наслада на жената и доверието в него.

И всъщност се оказва, че причината за отказът от анален секс е именно в мъжете. Добре е те да се замислят дали обръщат достатъчно внимание на сексуалното желание на своята партньорка, вслушват ли се в нейните реакции, знаят ли нейните вкусове и пристрастия.

Защо на мъжете им харесва аналният секс?

„Дай да направим нещо ново“

Силният пол обича новостите. Фактът, че най-страшният и силният мъж е едно голямо дете, едва ли се нуждае от допълнително потвърждение. Мъжете често сами забелязват в себе си тази неудържима, чисто детска страст към всичко ново и непознато и особено в такова приятно занимание като секса.

Освен това какво рискуват те? Мъжете не заплашени от болезнени усещания. Инфекции? С защитата от тази неприятност отлично се справя презервативът. И ако е така – защо не? Освен това не толкова честата, но упорита съпротива на жените към новостите само разпалва интересът на мъжа.

Според данните от проучването в Ню Йорк през 2005 година, 32% от жените и 34% от мъжете са пробвали анален секс преди навършването си на 24 години.

Особен вид интимен контакт

При някои съпрузи и постоянни партньори аналният секс се асоциира с особена интимност, близост и доверие. Като самото проникване в аналното отвърстие може и да не е самоцелно, а когато в процес на сексуален контакт у единия или у двамата партньори възниква подобно желание.