Чували се старата максима, че смехът удължава живота, нали? Ето няколко занимания, за които се смята, че подобряват вашето здраве и влияят благотворно на тялото и емоциите ви.

Смях

Има още една добра причина да се смеете, понеже това е най-ефикасното средство за повишаване на настроението. Освен, че смехът е сред естествените болкоуспокояващи при стрес, той има способността да имитира някои физиологични реакции в организма.

Хапвайте тъмен шоколад

Естествените растителни компоненти в какаото могат да предпазят сърцето по различни начини, като започнем от стабилизиране на кръвното налягане, увеличаване на „добрияхолестерол и понижаване на „лошия“. Съществуват известни доказателства, които показват, че натуралният шоколад може да помогне за предпазване от поява на диабет и да защитава кожата.

Погледни далеч от екрана на вашия компютър

Ако работите в продължение на часове пред монитора или екрана на телевизора, това ще доведе до поражения върху зрението. Следвайте златното правило 20-20-20 или на всеки 20 минути, поглеждайте през прозореца или към стенния часовник и се фокусирайте за 20 секунди.

Измийте си ръцете

Миенето на ръцете отнема само двадесет секунди, но ни предпазва от разнасянето на микроби и понижава риска от поява на диария с 31%. Наблюдава се и понижавана на броя при хората, страдащи от настинки и други респираторни болести с 21 на сто, според Центъра за контрол и превенция на заболяванията.

Знаете ли как трябва да измиете ръцете си правилно?

Намокрете ръцете си с чиста, течаща вода, насапунисайте със сапун и търкайте в продължение на 20 секунди. Изплакнете ръцете си с течаща вода и ги подсушете напълно.

Винаги слагайте предпазен колан, когато шофирате

Проучване върхи американското население показва, че по-голямата част от възрастните или 87 % от хората използват предпазни колани. Едва 13 %, признават, че забравят за поставянето на колан. Проучването показва, че повече от 2 милиона възрастни получават наранявания при автомобилни произшествия всяка година. Според статистиката половината от тийнейджърите на възраст между 13-20 г., са загинали по време на катастрофи само през 2012 г. поради липса на предпазен колан.

Почивайте си в позата, в която спи детето ви

Това е една от най-релаксиращите и възстановителни пози от йогата. Тя помага при облекчаване на болките в гърба и шията.

Използвайте слънцезащитни кремове

Близо 5 милиона американци всяка година се лекуват от рак на кожата, оказва се, че излагането на слънце е причина за развитие на заболяването. За да предотвратите вредите от ултравиолетовите лъчи, се консултирайте с дерматолог, който ще ви обясни рисковете и ще ви препоръча подходящо средство, чрез което да запазите кожата си здрава.

Правете упражнения

Ако сте почитатели на ежедневните фитнес упражнения, опитайте едно ново предизвикателство. В онлайн пространството ще откриете клипове с упражнения, които ще Ви покажат точния начин за изпълнение на позата дъска, която укрепва средна част на тялото и помага за предотвратяване на болките в гърба и подобряване на стойката. Проучете правилната техника за изпълнение и задръжте в тази поза, около минута.

Усмивка

Не е изненадващо, че хората, които се усмихват повече са по-енергични. Изследвания проведени през 2010 г., показват, че хората, които се усмихват колкото се може по-широко живеят по-дълго. Имайте предвид, че усмивката ще ви накара да изглеждате по-уверени в очите на останалите хора и ще се почувствате по-спокойни.