Това е пълният разказ на кореспондент на американско мъжко списание, който изпитал ефектът върху себе си, след като, разбира се, получил съгласието и на своята жена Лили.

Но когато съгласието вече било налице, изведнъж почувствал някаква студенина в сърцето и се запитал, дали е трябвало изобщо да се хваща за тази авантюра?

Ден №1 – остават 99

Всеки поход започва под съпровода на фанфари. И правим с ентусиазъм това. Ако през цялото време е така, тогава ще кажа, че е прекрасна идея, казва жената на журналиста.

Двамата обменят бързи погледи, и разбират, че АКО е ключовата дума. Но ентусиазмът, който ги е завладял им харесва.

Ден №2 – грешките на начинаещия

Правило №1 – когато правиш секс всяка вечер, вечеряй рано и скромно. На пълен стомах няма да ти е много до това занимание.

Бонус – ако не чревоугодничиш, няма и да напълнееш. Ако през цялото свободно време се търкаляте в леглото, ще трябва да изоставите късното ходене до фитнес залата.

Учените, разбира се, твърдят, че сексът също е натоварване, за 30 минути активни занимания човек изгаря средно 144 килокалории. Но пък средно малко хора правят секс толкова дълго време, не е ли така?

Ден №3 – да поканим трети

Мъжът записва час при сексолог, тъй като двамата с неговата съпруга се притесняват да си говорят за секс очи в очи и затова извикали трети, който да организира този разговор.

Попълнили дълга анкета, всеки своя, и изпратили на сексолога за анализ. В нея присъствали въпроси за биографиите на двамата, отношението към парите, религиите, бита, децата, и разбира се за секса.

Ден №4 – все още ентусиазъм

Извън всякакви съмнения това е добре. Не е ясно, дали ще стигне за още повече от 3 месеца, но си струва да се опита.

Мъжът искал да отбелязва дните на календара в кухнята, но решил, че съпругата му Лили ще го възприеме като срок за излежаване на наказание лишаване от свобода. А това съвсем не е възбуждащо. И затова решава да си води дневник в телефона.

Ден 7 – мазоли

Мъжът си протрил члена по време на вчерашната, по-продължителна, от обичайно интимна на сесия в леглото. А жена му направила цистит, който се появява на фона на нараснала сексуална активност, затова пие много вода и си записала час при лекар.

Ден 8 – компромисът

Журналистът позвънил на Хелен Фишер, биолог-антрополог от университет в Ню Джърси, която изключително одобрително се отнесла към проекта, и това било добре дошло, тъй като у мъжа започнали да се появяват съмнения.

И тогава той разказал за разликата в темперамента.

Задачата е да се стигне до златната среда след този експеримент, казва Фишер. Ако мъжът има нужда от секс 5 пъти седмично, а жената само веднъж, тогава трябва да се направи компромис – 2 или 3 пъти.

При доста женени двойки го има този проблем – от ниско сексуално желание се оплаква всяка трета двойка, а 20% от семейните двойки правят секс по-малко от 10 пъти в годината.

Ден 99 – силна умора

Журналистът бил уморен, а жена му вече била за съжаление. Но оставал само един ден.

Ден 100 – финал

Целта била постигната. Журналистът никога преди не бил пушил, но сега му се приискало да изпуши ритуалната победната цигара.