Козметиката отдаване не е само женска територия. В по-голямата част наборът от продукти, които използват мъжете е свързан с бръсненето - пяна, гел или крем, след което успокояват раздразнената кожа с балсам или лосион.

Тренировките във фитнеса стимулират господата да епилират мускулестите си тела, а тази нетипична за мъжете процедура изисква също набор от козметични продукти и аксесоари като депилиращи восъчни ленти, кола маска, тримери за бръснене на тяло или депилатоар за премахване на нежеланото окосмяване.

Какво да кажем обаче за по-възрастните, които все още живеят с нагласата, че козметиката е само за жени? Тук е ред за ролята на жените в живота на инатливите бунтари. Жената до мъжа трябва да му подари някой козметичен аксесоар като провокира половинката си да го използва.

Как? Една жена има хиляди начини да повлияе на мъжа. Маркови образци на мъжка и дамска козметика на промоция и с големи отстъпки в цената, както и подаръци при покупка можете да откриете тук: https://makeup.bg/.

Мъжете не са толкова чувствителни като нас, жените, на тема остаряване, грижа за кожата на лицето и тялото, красота и обем на косата - когато обаче се убедят, че продуктът си струва, ще превъзмогнат егото си и ще променят самото отношение към себе си и единственото нещо, което притежават до края на живота си със сигурност - тяхното тяло.

Всъщност голяма част от мъжете не са много запознати кой продукт каква роля изпълнява и как се използва. В много случаи те не са наясно какъв тип е кожата им, каква козметика да използват и как да я съхраняват, дори ако получат подарък - козметичен комплект.

Голямото разнообразие в магазините за козметика ги плаши и понякога просто излизат от магазина без да са купили, объркани от трудния избор.

Като начало при мъж, който отказва да използва козметика може да се опита с предложение за употреба на нещо по-безобидно като дезодорант, крем за ръце или крем за напукани пети, например.

Ако джентълменът приеме и свикне да ги употребява, към арсенала му постепенно може да добавим следващ продукт. С напредването на годините мъжката кожа става суха и може да причини сърбеж.

Ако не се използват хидратиращи лосиони, това може да увреди кожата и да причини възпаление. Трябва да представим козметиката за грижа пред мъжа като средство за превенция или лечение, а не за разкрасяване, което предотвратява сухотата, прави кожата мека и овлажнена.

За да го накараме да нанася крем за лице с UV защита поне през лятото, можем да го информираме че вредните слънчеви лъчи нанасят сериозни увреждания на епидермиса. Не че не го е чувал, но когато му писне да му го напомняме, ще развее бялото знаме.