Сексът, със сигурност, е една от най-обсъжданите и коментирани теми за разговор в наши дни. Въпросите, които той обхваща са страшно много и коренно варират – те могат да бъдат както и приятни, така и за някои силно натоварващи, а в наше време, често дори се стига до всякакви извращения.

Кога сексът е лош?

Всеки от нас си има своя, различна представа за това какво означава добър и какво означава лош секс и на всеки от нас, поне веднъж, му се е случвало нощта, което е прекарал, отдаден на страстите, да не се окаже едно от най-страхотните му преживявания някога.

Всеки си пада по различни неща, що се отнася до отношение и модел на поведение в леглото – докато някои харесват по-грубите ласки, други отдават по-голямо значение на емоционалността, чувствеността, хармонията и нежността при половия акт.

И когато сме с неподходящия партньор, който да не споделя вижданията ни по тази тема, който не се вълнува от желанията ни и нашите потребности, а само от своето собствено задоволяване и удоволствие, ние се сблъскваме с жестоката реалност на лошия секс.

Незачитането на отношението на другия към половия акт е изключително често срещана, много широко разпространена и несъмнено, доста груба грешка в тази сфера. За да създадем хармония с човека до нас, трябва буквално да се „слеем“ с него – да не забравяме, че все пак това представлява чисто физически и самият секс.

Но това, което повечето хора изпускат е сливането не само на живо, наяве,ами и духовно. Преливането на енергия, трансмитирането на емоции, предаването на чувства. Това може да бъде постигнато, както чрез по-бурен секс, така и чрез по-нежен такъв – зависи от нашите, собствени, лични предпочитания и тези на партньора ни. Но е задължително в същия момент, те да бъдат еднакви, дори и в последствие да подлежат на промени.

За лош може да бъде приет и секса с човек, който не знае как да ни задоволи, как да ни пипне, какво да направи, за да се почувстваме по-добре – който буквално не знае какво да прави с нас и с голото ни тяло.

Затова е важно, когато сме все още неопитни или когато правим секс за пръв път да е с някой, който да знае това, за да няма очаквания от нас и да е с някой, на когото ще можем да се доверим.

Какви са ползите от лошия секс?

Лошият секс може да ни покаже съществените разлики между това да правиш добър и това да правиш лош секс, за какво да внимаваме и на какво да наблегнем следващия път.

Той е начин да опознаем себе си по-добре, да разберем какво ни харесва, какво ни допада и от какво се отвращаваме, както и какво да търсим в партньора си.

Също така ни показва често срещаните грешки, които биват допускани по време на секс – липсата на милувки, игнорирането на останалите части на тялото и много често води до фалшив оргазъм, предимно от страна на представителките на нежния пол.

Лошият секс обаче, не бива да ни навява на мисълта, че трябва веднага да сменим партньора си. Напротив, когато един секс е лош, то трябва да се сетим, че едва ли само за нас е бил лош, ако е нямало синхрон. Това, което трябва да направим е да потърсим грешката в себе си и да решим – можем ли да се нагодим с партньора си или това е невъзможна задача?