Полезен ли е пилешкият дроб за отслабване
Полезно

Не всички обичат пилешки дроб. И напълно напразно! От този продукт могат да се приготвят множество различни вкусни ястия.

Освен това пилешкият дроб е полезен за здравето. А също така този продукт помага за отслабване, ако правилно се употребява.

Отслабване със субпродукт

С какво е полезен черния дроб? Съдържа елементи, които способстват за възстановяване на силите след заболяванията, за укрепване на черния дроб на човека, за борба с хроничната умора.

В пилешкия черен дроб се съдържат витамини от група В, витамин С, РР, А, белтъчини, мазнини, вода, макро- и микроелементи – калий, фосфор, мед, цинк, селен, кобалт, желязо, натрий, калций, манган, а също и аминокиселини.

Субпродуктът се използва при:

1. Белодробни заболявания;
2. Анемия и импотентност;
3. Безсъние и преумора;
4. Захарен диабет и лоша памет;
5. Сърдечно-съдови заболявания;
6. Такива на щитовидната жлеза;

Пилешкият дроб укрепва косата и зъбите, подобрява състоянието на кожата, защитава от образуване на някои видове тумори.

Спомага за по-добро запомняне, укрепва имунитета, активизира функцията на кръвотворните органи, помага за нормализиране на стомашно-чревния тракт, стабилизира хормоналния фон, укрепва стените на кръвоносните съдове.

Именно пилешкият дроб помага на организма максимално да усвоява желязо.

Полезен ли е наистина пилешкият дроб за отслабване?

На първо място, нормализира обмяната на веществата, което е много важно за отслабващите.

Освен това черният дроб съдържа много белтък, затова и добре засища, и белтъкът лесно се усвоява от организма, за разлика от месото. 100 грама пилешки черен дроб съдържа 140 килокалории, това вече не е толкова много, като се отчита, че този продукт за дълго време отървава от усещането за глад.

Както виждате, пилешкият дроб действително е подходящ за отслабване, затова може и смело да се използва за диета.
Но трябва да се знае, че при цялата тази полза, съдържа и много холестерол.

Затова и твърде често не трябва да се употребява. Достатъчно е черен дроб да се яде 2 пъти седмично и най-полезно е да се вари или задушава. Не се препоръчва при язва на стомаха и разширени вени.

Диета на пилешки дроб

Доколкото не се препоръчва да се яде по-често от 2 пъти седмично, диетите с този пилешки субпродукт са кратки – за 3-4 дни. Ето два варианта за диета:

Първият вариант е разчетен за 4 дни. В тези дни е необходимо да се яде супа от пилешки черен дроб, а също са разрешени плодове и зеленчуци, кисело мляко и извара.

Ето примерно меню

• Сутрин – салата от плодове и зеленчуци;
• Междинно хранене – плодове и кисело мляко;
• Обяд – супа от черен дроб, салати и компот;
• Следобедна закуска – плодове и извара;
• Вечеря – зеленчукова салата и плодове;

Как се приготвя супа?

Във вряща вода се слагат 1/4 кочан зеле, нарязани на тънко, вари се за малко, след това се добавя лук, морков и малко брюкселско зеле. 400 грама черен дроб се нарязват и се слагат буквално за 2 минути на тигана, добавят се към зеленчуци, варят се 5 минути, добавят се 2 свежи домата.

При сервиране на супата се слага магданоз. Може черният дроб да не се запържва, а веднага да се свари и да се добави към зеленчуците.
Диетата е доста засищаща – гладът няма да ви преследва, макар и да не е много разнообразна.

Помогни на приятел да бъде здрав!

4.55 104

Malchugani.com banner

Подобни статии

Завършил Пловдивския университет "Паисий Хилендарски". Специализиран по отношение на травмотологията и с интереси в областта на сексуалното здраве. Активно заинтересуван от травми предизвикани при професионалните спортове. Главен редактор на Lechenie.bg