Една добра идея за интензивно горене на калории е смесването на различни видове физически упражнения. Вижте и изпробвайте тази седем дневна програма и ще видите, че няма да съжалявате.

Понеделник - правете 35 минути упражнения с боксова круша. Това е упражнение, което гори 355 калории за един час.

Може да се присъедините също и към клас или да правите упражнението с други приятели, които имат вашите цели. Все пак внимавайте да не се нараните. Целта е горене на калории, а не бой. Колкото по-интензивна е тренировката, толкова по-добри ще са резултатите.

Вторник - след интензивната тренировка в понеделник, във вторник се нуждаете от нещо по-леко, но също ефективно. Правете упражнения за разтягане с йога. 80 - 90 минути йога е добре.

Тренировката гори около 148 калории за един час. Ако правите упражнението сутринта, това ще ви даде един тонизиращ старт на деня. Изпробвайте някоя по-нестандартна поза от йога, но внимавайте да не се нараните.

Сряда -  25 минутна тренировка с домашна гимнастика. Коремни преси, лицеви опори и други подобни. Можете да си изберете нещо от интернет.

Тези упражнения горят около 473 калории за един час. Важно е да се изморите хубаво. Правете рундове от по 15 коремни преси или лицеви опори с още 15 секундно прекъсване.

Четвъртък -  Отново сменяте темпото. Този път идва ред на пилатес. Можете да изгорите около 207 калории.

Независимо дали ще тренирате с група или у дома на пода, пилатес е много ефективна тренировка. По време на упражненията поддържайте коремните мускули стегнати и гърба изправен, освен ако упражнението не изисква друго.

Петък. Каране на колело или велоаргуметър. Изгаря 414 калории за един час, тоест 30 минути са напълно достатъчни. Карайте докато се изморите и се изпотете добре. Така тренировката ще си е свършила много добре работата.

Събота -  ден за танци. Да, точно така. Една добра тренировка ще ви свърши чудесна работа. Танците изгарят около 284 калории за един час. Танците са изключително приятно занимание, а по ефективност не се отличават от никоя друга тренировка.

Неделя - ден за тенис. Тренировката на тенис корта може да ви лиши от 355 калории средно. Тенисът е едно много ефективно средство за топене на килограми. Освен това ако отидете с приятели и играете по двойки може да бъде изключително забавно преживяване.