Навярно са били вълнуващи и романтични. Но понякога са долни и отвратителни. А когато се събудим, си мислим, че е невъзможно да си мислим за това, но защо мозъкът ни съчинява такива сюжети? Всичко ли е наред с нас?

Нищо страшно, успокоява психологът, специалист по анализ на съновидения Лори Левънберг. Тези сънища не говорят, че имате извратен вкус. Сънищата за секс съвсем не ни говорят за интимни ласки.

В повечето случаи такъв сън означава не стремеж към физически контакт, а потребност от психологическа близост или желание да се придобият някакви черти или качества, присъщи на нашия „партньор“ от съновидението.

„Има още едно правило, което помага за разшифроване на значението на такива сънища – продължава Левънберг. – Помислете какви 3 качества са присъщи на героя или героинята на вашите сънища.

Назовете първите, които са ви дошли на ум. А сега определете – поне едно от тях не ви ли допада? Искате ли да притежавате? Това е, което символизира този човек, и на сън правите секс с него точно поради тази причина.

Не трябва да се тревожите и да се смятате за ненормални. Вашият сън съвсем не означава, че желаете да преспите с родния си брат или с мъжа на най-добрата си приятелка.

А сега за по-конкретните послания, които се съдържат в различните сюжети на съновиденията.

1. Секс с колега

Такива сънуват много хора, и често на другия ден просто ги е срам да погледнат в очите героя на своя сън. Ако вие действително не сте равнодушни към този човек, тогава всичко е ясно – сънят действително е бил за секс, това е просто безопасна фантазия.

Но, ако героят на съня не предизвиква у вас нежни емоции или дори изглеждат отблъскващи, тогава трябва да се помисли за символичното значение на сънищата.

Възможно е да ви се е искало да притежавате някакви черти на характера, които са присъщи за него. Може би ви се иска да имате такова самообладание в стресова ситуация? Или ви привлича неговото професионално майсторство? Помислете какво ви подсказва вашето несъзнателно.

2. Секс с началника

Ако героят на вашия сън е вашият шеф, най-вероятно вие бихте желали да притежавате неговата власт, авторитет, управленчески навици, умения да вземате решения. Може би се иска да влезете в ролята на началник у дома, за да се справяте по-добре с непослушните ви деца.

Може би ви предстои вземането на сложно решение – например някой или нещо да „уволните“ от живота си – да се отървете от някакъв навик. Или пък желаете да се „слеете“ с вашия шеф, за да можете по-добре да се справите с някакъв проект.

Посланието на съня е, че е време да поемете управлението в собствените си ръце, да проявите решителност и авторитет.

3. Секс с непознат

Най-разпространеният от еротичните сънища. Някои смятат, че в такива сънища ние виждаме своя идеален партньор, който жадуваме да се сдобием в реалността. Но всъщност това не е така.

Макар и този непознат да има лице, което не помним, всъщност ни говори за важните неща. Сънищата често ни представят различни части от нашата личност в образа на човека, за да можем по-добре да разберем какви сме ние всъщност и какви ни движи.