1. Девственост

Звучи почти като смъртна присъда. Много мъже, които неочаквано разбират, че тяхната партньорка е девствена, изобщо не се радват на това. Това е не само допълнителна отговорност пред себе си и пред момичето, но и реализирането на редица „мъжки страхове“.

Например мъжът може да се страхува, че ще причини болка на невинното момиче или че ще направи нещо нередно.

За да се избегнат всички тези неприятности е най-добре момичето да предупреди своя партньор за това обстоятелство, за да се подготви той както морално, така и физически.

Ако някой ви каже, че първата му интимна близост му е донесла огромно удоволствие, това означава, че ви е излъгал. Но би следвало първият път да не нанася никакви психологически травми на момичето и този полов акт да се превърне в нещо като средство за преминаване на интимните отношения в една двойка на нов етап.

2. Неувереност – „Аз не съм красива, прекалено дебела съм или напротив много слаба, косата ми не е красива, имам малки гърди и криви крака…“

Липсата на увереност може да бъде победена и дори е необходимо!

Идеални хора няма, всеки един от нас има предимства и недостатъци. Не винаги външността е с най-голямо значение в отношенията с мъжете.

Разбира се, „по дрехите посрещат“, но следва да се припомни, че често не най-привлекателният на пръв поглед мъж може да се окаже прекрасен събеседник, имащ отлично чувство за хумор – дори красавецът от корицата на лъскавото списание на фона на него вече няма да изглежда толкова идеален.

Затова е добре, ако една жена се чувства неуверена да се погледне в огледалото и да се запита не е ли прекалено самокритична към себе си. Освен това представянето в леглото изобщо не е свързано с излишните килограми, дължината на краката и още по-малко с косата.

Важно е една жена да намира своите достойнства и да ги подчертава.

3. Липса на опит в леглото – „Не мога да доставя удоволствие на партньора си, защото имам твърде малко опит“.

Комплексът „неопитност“ повече или по-малко е създавал проблеми в определени моменти от живота на всеки човек. Най-важното е една жена да умее да споделя с партньора си своите страхове – да му разкаже от какво се страхува и в какво е неуверена.

Именно двамата партньори задължително ще разрешат съществуващия проблем.

Ако мъжът е много по-опитен , но обича и желае да остане с неопитната си партньорка, той ще направи всичко възможно нейните комплекси в леглото да се изпарят и да я научи на всичко, което той чувства, че е необходимо. Основното е една жена да не се срамува от своите страхове и съмнения.

4. Комплексът „сравнение“ – „Аз мисля, че се представям по-зле в леглото в сравнение с предишното гадже на моя партньор“.

Прекаленото задълбочаване върху сравнението с другите е вредно, още повече върху такава неблагодарна тема, каквато е представянето в леглото. Сексът е изкуство и на него човек не само може, но и трябва да се научи.

Но за тази цел трябва да си спомня кадрите от филмите и да се мисли къде сега трябва да си сложи лявата ръка и къде трябва да му бъде главата или гърдите.

5. Пасивна житейска позиция

В този случай жената просто не иска да се напряга, за да доста удоволствие на мъжа, който е до нея. Може би тя смята, че без особени усилия всичко ще бъде, както трябва.

Но това съвсем не е така. Отношения, съвместното съжителство, сексът – всичко изисква двустранни усилия.