Кои видове кафе са щадящи към фигурата

Ако сте любител на кафето, то знаете че няма по-приятно чувство от първата глътка кафе сутрин.

Разбира се, страхотният вкус е една от причините да го обичаме, но кафето работи за нас и по-други начини – с него се чувстваме по-енергични и готови да посрещнем деня, който ни предстои.

Според последните проучвания, кафето е не само вкусно, но и полезно за здравето ни. Стига да не прекаляваме, разбира се.

Смята се, че кафето помага при намаляването на риска от инфаркт, болест на сърцето, както и диабет тип 2. Някои изследвания дори сочат, че кафето може да намали риска от депресия.

Вече знаем, че не е нужно да се отказваме от кафето, а напротив – дори можем да го консумираме с удоволствие, знаейки че то е полезно за здравето ни.

В днешно време имаме възможността да се насладим на най-различни видове кафе, съчетани с най-различни и разнообразни съставки като захар, мляко, канела, лед, шоколад и редица други.

Всяко кафе съдържа малко или много полезни, но и вредни съставки. Затова ви представяме, с помощта на нашите приятели и експерти от Codcaffe, видовете кафе, които са полезни за фигурата ви.

Чисто кафе

Един класически избор, който освен много освежаващ, е и напълно щадящ към фигурата.

Чистото кафе съдържа единствено кофеин и помага за притъпяване на глада, особено ако сте на диета и се опитвате да отслабнете.

Този вид кафе е и страхотен начин да се заредите, особено преди тренировка. Това определено ще повиши продуктивността ви и ще подобри представянето ви във фитнес залата.

Безкофеиново кафе

Както подсказва името, този вид кафе не съдържа кофеин, но за сметка на това има същият вкус.

Отново, той има способностите да притъпява чувството за глад, което е от изключителна полза, ако сте на диета за отслабване.

В същото време, ако метаболизмът ви не обработва толкова добре кофеина, или имате алергия към него, безкофеиновото кафе е идеалният вариант за вашия случай.

Все пак ви е нужен и сън, за да може да следвате и упражнявате диетата си правилно, особено ако е свързана с тренировки.

Зелено кафе

Един от хитовете в диетите за отслабване в последно време. Зеленото кафе става все по-предпочитан метод за избавяне от излишните килограми.

Тайната му се крие в изгарящите мазнините елементи, които кафените зърна от този сорт съдържат.

За разлика от обикновеното черно кафе, при зеленото кафе няма ограничение и може да го консумирате колкото пъти на ден искате.

Диетата с подобно кафе не съдържа нищо особено освен напитката.

Редица хора вече споделят, че са доволни от зеленото кафе и че то е надскочило очакванията им с невероятните резултати, които са постигнали.

Кафе в джезве

Ако търсите начин да отслабнете или просто искате да запазите фигурата си, то определено вареното в джезве кафе е по-добър вариант от инстантното (разтворимо) кафе.

Причината е, че вареното кафе съдържа минерали като магнезий и манган, както и значително количество от витамин B3.

Приготвено така, кафето не само е щадящо към фигурата, но влияе добре и на организма, като се смята че го предпазва от няколко вида онкологични заболявания, а също и от атеросклероза.

Дали ще съчетаете кафето със захар и мляко, само със захар, или пък ще предпочетете уникалния вкус на капучиното, приготвянето му по този начин определено ще се отрази значително по-добре на фигурата ви в краткосрочен и дългосрочен план.

При всички случаи трябва да консумираме кафето с минимални добавки и екстри, за да може кофеинът да бъде основен при изграждането на крайния продукт и неговият вкус да е водещ.