Когато едно момиче се оплаква, че изобщо не могат да намерят общ език с гаджето си, то най-вероятно тя не подозира, че много от вълнуващите я теми са чисто и просто безинтересни за силния пол.

Неотдавна британски учени откриха на какви теми дамите следва да наложат табу, ако желаят да запазят отношенията си и да не предизвикват раздразнение.

Психолозите събрали статистически данни въз основа на проучване на общественото мнение, в което взели участие около 2 хиляди доброволци на мъжкия пол. И така какви теми на разговор е по-добре да не засягаме с интимните си партньори?

Обсъждане на живота на странични хора

Някои жени се опитват да развличат спътника в живота си с истории за своите приятелки или например за колегите си. Но, обикновено, непознатите или почти непознатите хора не предизвикват интереса на момчетата, освен ако в тези истории има нещо много необичайно.

Отношенията на други двойки, особено сексуалните

Мъжете изобщо не понасят, когато се сравняват техните собствени отношения с нечии други. Поради това честите „встъпления“ на тема „Петър печели повече от теб, купи на Лили кола и я заведа на почивка на Канарските острови“ само биха раздразнили силния пол.

Ако пък неговата избраница, напротив, му разкаже колко е противен Петър, не носи пари вкъщи, бие Лили, хойка и така нататък, той може да се замисли що за приятелки има неговата спътница.

Описанието на чуждите сексуални отношения ще го наведе на мисълта, че на жена му или на гаджето му нещо не я удовлетворява в интимната сфера. Ако пък вие започнете да го сравнявате с предишните си сексуални партньори, е възможно така да го раздразните, че да поиска да се разделите.

Подробности от живота на известните

Обикновено, мъжете слабо се интересуват от интригите в света на шоубизнеса. Едва ли тях ги вълнува с кога е преспал певецът Р., за когото смята да се омъжи певицата К. и защо се е разделила звездната двойка Л. и М. Силният пол могат да се интересуват от нечие творчество, но изобщо не им харесва да обсъждат интимния живот на любимия им актьор или музикант.

„Жълтите“ новини

Някои млади дами, желаейки да се изтъкнат като ерудирани, преразказват на мъжете или на гаджетата си новостите, които са прочели в глобалната мрежа – например за скорошния край на света, за настъпващото глобално захлаждане или за нашествието на извънземни.

Но такива „новини“ биха накарали здравомислещият мъж само да се усмихва. Напълно е възможно, той да сметне, че неговата приятелка е глуповата и не вижда по-далеч от носа си, щом чете подобни неща и им вярва.

Диети, хороскопи, фитнес, мода, козметика

Работата е там, че тези теми са типично женски и могат да привлекат вниманието само на някои мъже, които са специалисти в тези области или за тях това е хоби. За всички останали такъв разговор ще бъде просто скучен.

Кулинария

Много малко мъже са способни подробно да обсъждат предимствата и недостатъците на едно или друго ястие. Поради това, ако вие все пак сте „захванали“ тази тема е по-добре да се ограничите до въпроса, например харесало ли му е месото, приготвено в такъв вид, без да навлизате в повече подробности.