Хората се храним всеки ден и понякога имаме склонност да не си даваме сметка как и с какво. Подобни злоупотреби, които ежедневно извършваме с организма си, могат да ни докарат доста сериозни здравословни проблеми, ако не веднага, то в бъдеще.

Поради тази причина е добре да отделяме по няколко дена в месеца, през които да се опитаме да го изчистим, образно казано, или поне да не го натоварваме повече и да му дадем шанс сам да се справи с отровите и токсините, които са се натрупали в него. А това им акумулиране е неизбежно, независимо как живеем и всеки човек има нужда да го направи.

Ефектите са уникални – оставете факта, че ще се чувствате по-леки и отслабнали поне с половин-един килограм, в зависимост от начина на прочистване и продължителността на периода,ами и енергията и доброто настроение, които ще ви изпълнят, ще си заслужават напълно. Както и чувството на самодоволност, че сте се погрижили най-сетне и за себе си.

1. Ябълков ден

Ябълките са богати на невероятни антиоксидантни свойства и засилват чувствително обмяната на веществата. Само един ден на ябълки може да ви накара да се почувствате като „живи“ отново. Огромното количество пектин, което се съдържа в тях ви помага да изхвърлите всичко излишно, и то бързо.

Не белете ябълките, но се погрижете да ги измиете добре, защото е много вероятно да са пръскани с така наречения „син камък“. Проведено проучване е установило, че цели 50% от витамин С, който се съдържа в цялата ябълка, се съдържат само в ябълковата кора. Там е мястото и на големи количества феноли, които действат благоприятно на организма ви.

Ябълките, комбинирани с канела са още по-добра и ефективна идея – канелата е една от поправките, които силно засилва човешкия метаболизъм, а в комбинация с ябълката ефекта е двоен.

За още по-голям ефект, заредете се с огромни количества зелен чай, но не спирайте да го употребявате, дори след като мине този пречистващ ден. Зеленият чай е уникално полезен за човешкия организъм и редовното му пиене е силно препоръчително по принцип.

2. Топла вода с лимон

Няма как да не сте чували за тази вълшебна рецепта. Този ден, със сигурност ще е по-тежък от ябълковия, но със сигурност, ще бъде и по-ефективен. Лимонената киселина, разтворена в топла вода не просто ще забърза метаболизма ви, но и ще ви даде много енергия.

Топлата вода с лимон е страшен диуретик – киселината, която се съдържа в напитката влияе на други по-специални киселини и ензими в самия ни организъм и засилва чувствително функцията им. Така подпомага работата на черния дроб и следователно, представлява страхотно средство за детоксикация на целия организъм.

3. Джинджифилов чай

Минете през супермаркета и си вземете корени от джинджифил – в краен случай, ако не можете да намерите, можете да използвате и ситната подправка. Джинджифилът подобрява чревната функция и действа добре дори и на стомашните сокове, които се отделят в нас, както и на лигавицата на стомаха.

Направете чай от корена, или от готовата подправка направо, и го оставете да действа - съвсем скоро, най-вероятно ще посетите тоалетната, а след това и ще се наслаждавате на невероятното чувство на лекота и свежест, което се е родило в стомаха ви.

А след това..?

Важно е след като минат тези дни, да не започнете да се нахвърляте върху храната, тъй като е единственото, което можете да направите в подобен случай, е да преядете много и да навредите още повече на организма си. Имайте воля и започнете захранването бавно и по малко.