Всеки се разкайва, който се опитва да отслабне, поне няколко пъти се разкайва, че съгрешил, че не може да се отърве от сладките и мазните изкушения.

Модерната диета ще ви позволи да изкупите прегрешенията пред собствената ви талия.

Непреодолимото желание за калорични храни понякога ни докарва до състояние, което е твърде далече от идеалната фигура. Ранната пролет е добър период за работа над себе си.

Неслучайно и Великият пост е точно по това време – едно от най-големите изпитания за душата. Но Великденските пости не са диета за тялото, а ограничение за духа и душата.

И изобщо не е правилно да използваме поста за отслабване – най-добре е просто да започнем диета.
Диетата на съгрешилите не предвижда забрана на никакви храни.

Единствената ваша задача е да пресметнете калориите. Дневното ви меню не трябва да излиза извън границите на 1100-1400 килокалории. Поради тази причина мазните и сладки ястия автоматично се изключват.

Предлаганата диета е строга. Най-вероятно ще изпитвате глад и остра нужда от забранени храни. Ще ви помогне да се удържате знанието, че с такава диета можете да свалите 3-4 килограма за 10 дни.

Но ние грешните, веднъж на ден ще можем да ядем нещо забранено извън дневната норма калории.

Какви са предимствата?

Както разбрахте диетата е доста строга и изисква сила на волята, за да издържите на нея поне седмица. Към предимствата могат да бъдат отнесени:

Тази диета реално работи и подпомага отслабването.

Формално няма забрани за продуктите. Можете да ядете висококалорични храни – като барбекю например. Да изядете малко парче месо или купа със зеленчуци, това е ваш избор, освен това имате възможност да го променяте всеки ден.
И тогава се появява илюзията, че не се ограничавате, т.нар. грях.

С течението на времето можете да възприемете тази диета като основа на постоянен хранителен режим, като постепенно увеличавате калоричността до 2000-2200 килокалории дневно.

Какви са недостатъците?

Налага се да се борите с чувството за глад. Можете да го избягвате с вода – пийте всеки път, когато ви се прииска, включително и преди хранене.

А също и бобови и листни зеленчуци – зеле, марули – те заемат доста място в стомаха и създават илюзия за ситост, а калориите в тях са малко, така че можете да ядете големи порции.

В диетата не са предвидени съотношения между белтъци-мазнини-въглехидрати, поради тази причина има риск храненето да стане съвсем небалансирано.

Традиционно при такива диети хората страдат от недостиг на белтъци. Съветваме ви да не пренебрегвате разрешеният грях, каквото е обезмасленото мляко, то е отличен източник на белтъци в такава ситуация.

Поради небалансираността на храненето е възможно постоянно да изпитвате чувство на умора. Това означава, че няма да ви достигат въглехидрати.

Постарайте се да включите в менюто си малки порции месо, картофи или макарони – във варен вид и без растителни масла калоричността им не е особено висока.

Ще ви се наложи на първо време да си държите под ръка таблица с калориите и кухненски везни

Меню за отслабване за 7 дни

Калоричност – 1100-1400 килокалории дневно;

Храни – всякакви, но трябва да смятаме калориите;
Закуска – 250-350 килокалории;
Обяд – 450-500 килокалории;
Ранна вечеря – не повече от 400/500 килокалории не по-късно от 19 часа вечерта.