Някога да сте чували, че физическите упражнения разтоварват мозъка, докато натоварват тялото?

Е, ако не сте, вече знаете. Умерената интензивност като бягане с нормален темп, вдигане на леки тежести или дори ходене може да подобри качеството ви на живот.

Тези упражнения предпазват жените на средна възраст от депресия, наскоро откриха австралийски учени.

Жените, които практикуват някакво физическо натоварване, без значение дали във фитнеса, вкъщи или вървейки пеша по улицте, са много по-емоционално стабилни.

Около 150-200 минути на седмица са напълно достатъчни за добро здраве!

Жените, които практикуват този метод споделят, че се чувстват много енергизирани, емоционално по-стабилни и много по социализирани.

Те, също така, са по-издръжливи на болка, изглеждат по-добре, а не само това, но и са много по-добре психически.

Ръководителите на изследването казват, че депресията сред жените на средна възраст е изключително нашумял проблем и веднага трябва да бъде намерено алтернативно лечение за него.

Учените казаха, че само с хапчета и терапии проблемът няма да бъде решен, а просто временно забавен, защото е против човешката природа за всяка болежка да се търси синтетичен продукт, при положение, че природата е съвършена и ни е дала всичко, от което имаме нужда!

Американско проучване, проведено наскоро разкрива очаквани резултати, които, ако  се сбъднат, последствията ще бъдат пагубни.

Изследователите от щатите открили, че най-вероятният резултат ще бъде, че депресията ще се превърне във втората водеща причина за глобално заболяване около 2030 г.

Според центровете за контрол и превенция от заболявания, всеки 10-ти американец страда от депресия, а статистиките показват, че този резултат продължава да се покачва.

Жените имат 70% по-голяма вероятност да бъдат поставени под депресия в даден момент от живота си, спрямо мъжете, според Националния институт за психично здраве.

В предишни изследвания е установено, че упражнения като тичане, ходене и вдигане на тежестви могат да помогнат за едно по-добро физическо и емоционално здраве на жените, които страдат от някаква форма на депресия.

В действителност, физическата активност може да има благоприятен ефект и върху емоционалното състояние при жени на възраст между 40 и 60 години.

При поручване, в което са взели резултат 1904 жени, родени между 1946 и 1951 година, те отговаряли на различни въпроси за тяхното ежедневие, навици и начин на живот.

През 2011г. резултатът излиза и той показва, че всяка жена е докладвала за най-малко 10 депресивни симптома, които говорят за наличието на лека до средна депресия.

Но с течение на времето, тяхното физическо и психическо здраве, както и  чувствителността им към болка, физическото им функциониране, жизненост и социални умения, се подобряват.

Да, 1904 жени с подобрен начин на живот, само защото тренират общо 3 часа седмично, без изобщо да се натоварват.

Изводите от всичко това са, че ако не бъдат предприети мерки депресията може да се превърне в проблем равностоен на рака!

В над 50% от случаите на хора, страдащи от депресия, симптомите са леки или напреднали и следователно не е нужно непременно да се ходи на терапии, да се живее в лишения или пък да имате специално хранене, включващо хапчета, капки, сиропи, инжекции и т.н..

И все пак, ние даваме здравни съвети, а не диагнози. Най-добрият съветник е вашият лекар, но просто имайте напредвид, че светът, в който живеем има всичко, от което се нуждаем.

Човешката природа е такава, че ни позволява чрез правилните мерки да се самолекуваме без значение от проблема!