Бръчки - как да се предпазим и подготвим за тях

Бръчките ни изглеждат като проблем, който се намира в далечното бъдеще, особено ако сме в тийнейджърските или 20-те си години.

Но не трябва да омаловажаваме перспективата от поява на бръчки, тъй като тя бързо ще ни застигне.

Трябва да започнем да се грижим от рано за кожата си, за да забавим появата на бръчки възможно най-много.

Всичко, което правим в ежедневието си се отразява на кожата по някакъв начин, а това са най-вече начинът ни на живот, начинът на хранене, физическата активност, както и количеството сън, което си осигуряваме.

Естествено, съществуват и външни фактори като използването на продукти, които удължават красотата и блясъка на нашата кожа, в същото време забавяйки появата на бръчки.

Един такъв продукт са кремовете за лице. С помощта на експертите от MySense.bg ще ви представим причините, поради които качественият крем за лице ще ви предпази от бръчки.

Опознайте кожата си

Най-първото нещо, което ви трябва, е да опознаете добре кожата си, какъв е нейният тип и с кои продукти се съчетава добре.

Кожата ни реагира по различни начини в зависимост от възрастта. Кожата на повечето хора, например, реагира различно когато са на 15 и когато са на 25 години, затова е важно при втората възраст да промените режима си на грижа за кожата.

Със сигурност е препоръчително, ако не в тийнейджърските си години, то в 20-те да започнете да използвате крем за лице, който да подхранва и съхранява кожата на лицето.

Не правете компромиси

Особено с лицето си. Изберете само наистина качествен крем, в който имате пълно доверие.

Цената не трябва да е водеща в никакъв случай, тъй като накрая ще платите много по-скъпа такава.

Избирайки наистина качествен продукт за лице, вие ще си гарантирате сигурност и кожата ви ще ви се отблагодари в дългосрочен план.

Качественият крем съхранява кожата

Един крем, съставен от естествени и качествени продукти, със сигурност ще осигури нужната на лицето ви защита.

Добрите кремове предпазват кожата на лицето от климатичните условия, особено от влагата, праха, слънчевите лъчи и вятъра.

Инвестирайки в качествен крем, вие ще си спестите нуждата от това да си купувате хидратиращи и слънчезащитни кремове, например.

За какво да внимавате

Със сигурност, обаче, трябва да внимавате когато си купувате крем за лице и добре да четете съдържанието на продукта.

Избягвайте съставки като оцветители и ароматизатори. Те са излишни и дори потенциално опасни за кожата.

Внимавайте и за съставки, които са щадящи към тялото. Това, което е добре за него, не винаги е добре и за лицето ви. Повече експерти съветват да се избягват съставки като ланолин, минерално масло, восък или масло от шеа, тъй като те могат да задръстват порите и дори да причинят акне.

Прекалено многото киселини също могат да са проблем. Избягвайте алфа-хидрокси киселини, гликолова киселина, ретинолова киселина, както и салицилова киселина, особено ако страдате от суха или чувствителна кожа.

Подобни съставки могат да вникнат твърде надълбоко в кожата и да я раздразнят. Добра идея е да се предпазите и от продукти, съдържащи алкохол, които също може да са потенциален раздразнител.

Как да познаете хубавия крем за лице

Има няколко белега, за които да се оглеждате при избора на крем за лице.

Цената със сигурност е важен фактор. Един хубав крем за лице няма да е евтин, но и със сигурност не трябва да е най-скъпият на пазара.

Производителят също е важен белег, по който ще познаете качественият крем за лице. Доверете се на марки, които познавате и чиито продукти сте използвали, дори да са били от различен асортимент.

Най-вече, доверете се на отзив от приятелка или близък човек. Ако те са доволни от продукта, това е една сериозна причина да се спрете на него и да го опитате върху своята кожа.