Ако си устройвате от време на време разтоварващи дни на кисело мляко и извара, можете да свалите килограми не само бързо, но и вкусно. И освен това ще заситите тялото си с полезен калций.

Как да направите разтоварването с извара?

Изварата в съчетание с кисело мляко помага за ускоряване на обмяната на веществата, и тогава цялата храна се усвоява и смила по-бързо.

Така и отслабваме по-бързо. Менюто на 1-вия ден на извара и кисело мляко – до 600 грама извара с нулева масленост на 6 приема на всеки 2 часа.

Ако желаете да си устроите само млечнокисел ден за разтоварване и отслабване, то можете да изяждате по 2 кофички кисело мляко, като го разделите на 6 порции, тоест по около 150 грама на едно хранене.

Ако искате пък само ден на извара, можете да изядете до 600 грама от млечния продукт до края на деня с нулева масленост.
Но ако си мислете, че не е добре да ядете една и съща храна по няколко пъти дневно, то тогава можете да комбинирате извара и кисело мляко, като за тази цел ще са ви необходими 600-800 грама кисело мляко и до 300 грама извара.

Разделете тези лакомства на 6 порции с разлика от 2 часа.

Можете да пиете вода в промеждутъците на храненията с извара, но не по-рано от 30 минути преди или след хранене.

Продължителност – от 1 до 3 дни

Резултат – отслабване с 1-2 килограма на ден.

Вкусно и резултативно отслабване за тези, които обичат млечнокисели продукти.

5-дневна диета с кисело мляко

В строго определено време трябва да ядете и пиете – това е много важно за отслабването. Първото хранене е в 7 часа, а последното – в 21 часа.

Резултатът ще е намаляване на теглото с 5-6 килограма.

Режим на 5-дневната диетата с кисело мляко

Закуска в 7 часа – 1 чаша зелен чай без добавена захар;
2-ра закуска в 9 часа – морков, настърган на средно ренде – 2 броя с добавено слънчогледово олио или зехтин, а може и царевично брашно.
3-та закуска – 11 часа – варено говеждо месо – 200 грама или варено пилешко – същата порция;
Обяд – 13 часа ябълка, може и да е сладка, в 15 часа 1 твърдо сварено яйце;
Междинно хранене – 17 часа – 1 ябълка, може и да е сладък сорт;
Вечеря – 19 часа – сушени сливи, 10 броя. Можете да ги заместите с бадеми или орехи по една шепа, като хапнете и няколко лъжици кисело мляко, за да смелят по-добре.

Добре е да споменем, че щом вечерята е 19 часа, а закуската в 7, то най-късно в 22 часа трябва да сте си легнали. Но с оглед на сезона това е доста трудно, тъй като вече се стъмва и след 9 часа.

Да, през зимата спазването на такъв режим е по-скоро препоръчително, но с наближаващия летен сезон е доста трудно.

Компромисен вариант е да съедините първата и втората закуска и вместо в 7 часа да бъде в 9, когато най-вероятно вече сте станали.

Не смятаме, че е нужно да припомняме, че е необходима и двигателна активност през тези 5 дни, а и можете да си позволите и изкушения, например и сладолед, толкова подходящ през настоящото топло време.

Все пак твърде строгите ограничения ще ви развалят настроението, което е крайно нежелателно.