Съвременните сексолози съобщават за тревожна статистика – повече от 70% от жените не могат да изпитат оргазъм, тоест пълноценно удоволствие от интимността.

И това не е изненадващо. Съвременният свят е изпълнен с мъжка енергия. Жената просто няма откъде да набере сила. Но и женствеността при много от представителките на нежния пол е причина те да не са в състояние да получат удоволствие от интимността…

Сексът – това е ритуал, това е един вид Богослужение, единение на мъжкото и женското начало, обмен на енергии.

Тези прости 5 стъпки ще ви помогнат да пробудите колкото се може повече енергия, да получите и доставите на партньора си удоволствие и максимално да се открият един друг по време на свещената близост.

1. Сътворете ваше любовно място

Като за начало е необходимо да го подготвите. Повярвайте, това има много по-голямо значение, отколкото ви изглежда на пръв поглед.

Мястото, където влюбените се съединяват във свещен акт, не трябва да бъде обичайно и да е част от тяхното ежедневие. Във вашия храм не трябва да присъстват ярки предмети и въобще нищо не трябва да ви отвлича един от друг.

Свещи, музика, цветя, благоухания – всичко това привнася елемент от сакралното, оттенък на ритуалността във вашата близост.

Освен това прочувствената музика и ароматите – портокал, пачули, жасмин, иланг-иланг – пробуждат енергията. А именно това е необходимо.

2. Напълно се отпуснете

Определен ден, в който ще можете да се посветите един на друг. Бъдете пределно и дълбоко отпуснати, забравете за своите предишни мисли и преживявания.

Обикновено нашите тела са сковани от постоянно напрежение дори и тогава, когато си почиваме. А това блокира енергията, понижава чувствителността и възприемчивостта.

За още по-добро отпускане може заедно да си вземете душ или вана. Вода снема напрежението, а нежните ласки съпътстващи водната процедура, доставят удоволствие на двамата партньори.

Отлично сближава чувствения с използването на ароматни масла, това е отличен способ за изразяване на любовта към партньорите.

3. Дишайте колкото е възможно по-дълбоко

Дишането има ключово значение за разкриване на енергията ви. В момент на интимност, дишайте равномерно и дълбоко, научете се да вдишвате и издишвате в унисон.

За да се пробуди сексуалната ви енергия, е необходимо да дишате не само с горната част на гръдния кош, но и с целия обем на белите дробове, диафрагмата и корема.

В съчетание с дълбокото отпускане тази техника спомага за освобождаването на огромно количество сексуална енергия.

За това правете следното – легнете един срещу друг и си представяйте как покрай вашите тела преминава ярко оранжев енергиен поток. Но се постарайте да дишате едновременно.

Това упражнение ще ви помогне да се настроите на нужната вълна и да си представите себе си и партньора като единно цяло.

4. Обединете вашето дишане

Продължавайки предходния пункт е важно да се отбележи, че дишането е основата на секса. То снабдява нашият организъм с необходимото количество кислород, което обуславя повишаването на приток на кислород към половите органи.

5. Наслаждавайте се на погледа един към друг

Любувайте се един на друг. В момента на свещена близост е важен не самият полов акт, а ласките и внимателното наблюдение на усещанията на партньора.

В това има дълбок смисъл, затова не си струва по навик да затваряте очи по време на ласки и непосредствено по време на секс.