„Защо на него му нужен само секс?“ – се питат жените. „За какво са тези букети, не трябва ли направо в леглото?“ – възразяват мъжете.

• Не очаквайте от мъжа романтика – това противоречи на неговата природа

Природата и еволюцията е приспособила мъжете не към романтични отношения, а към тежка работа и занимания със секс. Силният пол повече се стреми към чувствено наслаждение, а емоционалната оценка на събитията при него е по-примитивна. Поради това жените е необходимо да отчитат тези особености на мъжете.

• Обръщайте повече внимание на сексуалните потребности на мъжете

Дори и на тези, които на пръв поглед ви се струват прекомерни, излишни и неприятни.

Известен американски сексолог разказва за случай от неговата практика как мъж се разделил със своята жена само заради това, че тя му отказвала орален секс.

Тя му обяснявала, че нейното възпитание не ѝ позволява да го практикува. Нейната майка ѝ била казвала, че само жриците на любовта правят това. След това този мъж си хванал любовница, която му предоставяла „целият спектър от удоволствия“ и той се събрал с нея. И тя му родила 2 деца.

• Хвалете неговите мъжки „постижения“

Всеки мъж има своя ахилесова пета и тя се състои в това, че неговата увереност в секса е много крехка. Мъжете също „обичат с ушите“, но комплименти трябва да им бъдат правени много деликатно.

Не трябва да казвате: „Ти си най-добрият мъж в моя живот!“, защото тогава в съзнанието му възниква въпроса: „Какви тогава са били другите?“ Можете да кажете – „Аз те чувствах толкова силно и се чувствам напълно удовлетворена!“ Това, между впрочем, ще охлади сексуалната му страст, ако вие вече сте се уморили от толкова секс.

Съвети за мъже

• Организирайте на любимата си интересен отдих

Мъжете, успяващ да направи общуването с една жена интересно, в крайна стига и до нейното сърце. Затова е добре един мъж да внася в живота на своята партньорка някаква специфична окраска, някакво очарование. На жените им харесва, когато мъжът взема инициативата в свои ръце.

• Помислете за уязвимостта на жените

За нежния пол е много важна емоционалната привързаност. Жените се ориентират към изграждането на стабилни отношения, тъй като раздялата за тях е винаги много болезнена.

Достатъчно е да се каже, че 92% от всички продадени антидепресанти в Евросъюза, са използвани от жени. При това половината от тях се предписват от лекари след раздяла с любим човек.

За развод можете да говорите само тогава, когато сте взели окончателно решение да сложите край на отношенията си с тази жена. Просто така да стряскате жената до вас с тази дума не трябва. Но това трябва да се отчита както от мъжете, така и от жените.

• Радвайте любимата си с комплименти

Мъжете, които са покорили много дами, не са имали много апартаменти и коли, а са правели на жените комплименти, общували с тях така, че да им бъде интересно. Необходимо е да осигурявате на жената до вас емоционална подкрепа.

Уверявайте я в това, че тя е умна, красива, интересна, съдържателна. От такъв мъж жена никога няма да избяга. Опитните мъже никога не правят банални комплименти, още повече такива съответстващи на действителността. Не казвайте на пълна жена: „Ти си много стройна“. Необходимо е да и кажете: „Ти си невероятно пластична“.