Френската диета очарова много хора по простата причина, че тя наистина работи. Само 11% от французите са с наднормено тегло, докато при американците процентът е нараснал до 33%. Много хора могат да се възползват от диетичните трикове, които се използват във Франция. Повечето от съветите са очевидни и прости, но други могат да ви изненадат.

Качество за сметка на количество

Когато става дума за правилно хранене много хора вярват, че здравословната храна е много скъпа. В действителност това е вярно, но французите държат на качеството, а не количеството на здравословните продукти. По-добрите хранителни продукти позволяват да се насладите на вкусовите им качества. Не е необходимо да консумирате и друго, когато пред себе си имате най-вкусната пържола. В допълнение по-скъпите и качествени храни съдържат по-малко количество химикали и добавена захар.

Яжте само истинска храна

Преработените храни съдържат по-високи нива на мазнини и захар. Французите предпочитат обикновеното масло пред маргарина, прясното пилешко месо вместо преработените консерви.

Хранете се заедно

Когато се храните на една маса със семейството и приятелите си това се превръща в социално събитие. Много американци се хранят пред телевизора или отивайки някъде. Това разсейване често води до преяждане. Уверете се, че можете да се храните спокойно без вниманието ви да бъде нарушено от странични фактори.

Ограничете порциите

Размера на порциите в много ресторанти и домове е изключително голям. Повечето хора не трябва да консумират тези огромни количества храна, понеже всяка допълнителна хапка е източник на излишни калории. Ако споделите обяда си с някой друг ще намалите количеството на калории и лесно ще отслабнете.

Пропуснете междинните закуски

Консумацията на междинни закуски между храненията може да доведе до прием на излишни калории. Отделете си достатъчно време, за да си приготвите вкусно и здравословно основно меню, за да не се налага да прибягвате до допълнителни хранения.

Хранете се бавно

Бавното хранене позволява да усетите в кой момент тялото ви е заситено и да избегнете преяждане. Когато се храните прекалено бързо тялото не е в състояние да разпознае сигналите, че сте се нахранили и не може да изпрати съобщение до мозъка, преди да е станало твърде късно.

Ограничете виното по време на вечеря

Френското вино е известно по целия свят. Въпреки това трябва да внимавате с употребата му по време на хранене, понеже може да приемете по-голямо количество, което ще доведе до консумация на излишни калории.

Варете храната си

Френските диети са известни с разнообразието си от храни. Диапазонът на хранене помага да се предотврати преяждане. Хората, които консумират плодове и зеленчуци всеки ден ще постигнат максимални ефекти. Във френските диети задължително присъстват най-малко три или четири различни зеленчука на всяко хранене. В менюто се препоръчва редовната консумация на месо, пълнозърнести храни и няколко вида сирена.

Консумирайте повече пресни храни

Пресните продукти съдържат изобилие от хранителни вещества и имат малко калории. Освен че са по-полезни имат по-добър и наситен вкус. Може да ги консумирате с хумус или да ги използвате като съставка в здравословни шейкове.

Пийте повече течности

Никога не забравяйте за този съвет, когато става въпрос за диета. Независимо от страната, в която живеят всички хора са осъзнали необходимостта от хидратиране на тялото. Понякога стомахът ви може да ви подведе и вместо натрапчивото усещане за глад да се нуждае от вода.

Най-важно е да се храните здравословно и да консумирате необходимото количество течности. Вместо да се тъпчете до насита се насладете на вкусовите качества на храните. Ако спазвате тези съвети за кратко време ще намалите сантиметрите на талията си и ще понижите здравословните проблеми и чувството за тежест в стомаха.