Отвъд океана се разпространява информация, че върху лекари е упражняван натиск да поставят диагноза за COVID-19, без да е налице това заболяване.

Целта на оказвания натиск е да се всява смут сред обществото и пандемията да се възприема като наистина огромна обществена заплаха.

Защо се твърди, че се плаща в САЩ за поставена диагноза COVID-19

Дали отчетените към момента над 1 млн. заразени с коронавирус в САЩ са реалният брой или всъщност са много по-малко? Наистина ли всеки ден се откриват по близо 30 000 нови заразени. След тази информация възникват още повече въпроси, които очакват своя отговор.

Изследовател от САЩ смята, че федералното правителство на САЩ отпуска средства, с които да се заплаща на лекарите да поставят невярна диагноза коронавирус, макар и да се касае за съвсем друго инфекциозно заболяване.

Според информацията, която стигна и до медиите, скритата цел е да създаде необходимост от ваксинация на цялото население, а това от своя страна би генерирало приходи за стотици милиарди долари за фармацевтичните компании.

Според д-р Джуди Миковиц, изследовател в областта на инфекциозните заболявания с ключови открития за ХИВ инфекцията, която смята тези слухове за истина, в момента се полагат усилия да не бъде разработено лечение срещу COVID-19, за да могат колкото се може повече хора да се заразят.

Така всички ще сметнат за нужно, че трябва да се ваксинират, което ще доведе до пласирането на няколко милиарда дози от тази ваксина.

Близо 40 000 долара за интубиран мнимо болен от коронавирус

Всъщност е нейно твърдението, че се плаща на лекари да потвърждават диагноза COVID-19, като възнаграждението за това е в размер на 13 000 долара. При интубиране на пациент наградата се увеличава до близо 40 000 долара.

В САЩ здравната система е на друг принцип – чрез здравни застраховки, които имат определено покритие – до 50 000 долара и ако разходите за лечението надхвърлят тази сума, то се преустановява, независимо от състоянието на заболелия.

Опитите на предходните президентски администрации да прокарат реформа, така че да бъде преодолян този съществен недостатък на американското здравеопазване, претърпяха неуспех.

И сега в извънредна ситуация, когато застрахователите най-вероятно отказват да плащат за лечението на непознато заболяване, федералното правителство е преминало към режим на директни субсидии към болниците, които лекуват заболели от COVID-19 и те са в размерите, за които твърди д-р Моковиц.

У нас също известен журналист в свое разследване обяви, че се предлага заплащане за обявяване на пациент на заразен, макар и у нас схемата да е по-различна. Не само лекарят получава, но мнимо заразеният.

Разбира се, мина и замина това разследвания, прокуратурата може би трябваше да се самосезира на основание чл. 211 от НПК и поне една проверка да направи, но не.

Защо д-р Миковиц смята, че коронавирусът е изкуствено създаден

Твърденията на д-р Миковиц звучат леко тенденциозно и по-скоро са като теория на конспирацията.

Дали може да им се вярва, всеки да прецени сам за себе си, както и на разследването на българската журналистка.

Възможно е д-р Миковиц да се е заблудила и всъщност тези средства да са за извършената медицинска дейност – лечение на пациент с умерено тежък COVID-19, а при тежки състояния е логично терапията да е по-скъпа и съответно възнаграждението на лекаря по-голямо, както и средствата, които се плащат за консумативи за нея.

Изследователката в областта на инфекциозните заболявания смята също, че вирусът не е с естествен произход.

Ако това беше така, то биха му трябвали 8 века, за да може да се разпространи до толкова, че да зарази над 3 млн. души за 3 месеца.

Д-р Миковиц смята и противогрипните ваксини за заплаха, тъй като предразполагат към заразяване с COVID-19.

В информацията, която се разпространява из медиите, не се посочва дали ваксините против грип правят тялото по-чувствително към новия вирус или сами те са заразени. По-скоро е първото.