Представените по-долу 23 факта за сексуалността ще ни помогнат да си обясним отчасти защо с нас не е както трябва в интимния живот.

1. Хората, които миришат приятно автоматично се възприемат от нас като по-привлекателни външно.
2. Мъжете преживяват емоционалната тежест на раздялата с близък човек по-тежко, отколкото жените.
3. Изследванията показват, че мъжете и жените не могат да бъдат просто приятели, ако общуват по-често от няколко пъти седмично.

4. Сънливите мъже са склонни да надценяват своята сексуална привлекателност пред жените.
5. Ендорфините, отделяни в организма по време на интимен контакт с партньор, дават не по-малко усещане за еуфория от наркотиците-опиати.
6. Учените знаят за случаи, когато сперматозоидите остават живи и следователно годни за оплождане 8 дни след еякулацията.

7. 12% от хората в зряла възраст на планетата са правили секс на работа.
8. Около 30% от жените на Земята изпитват проблеми с оргазма.
9. Редовният секс, който се харесва и на двамата партньори може да доведе до появата на любов между тях.

10. При хората, които правят секс веднъж-два пъти седмично по-добре функционира имунната система.
11. Срокът на годност на презервативите от латекс е около 2 години.
12. Ако мъжът изпитва оргазъм поне 4 пъти седмично, това 2 пъти намалява рискът от заболяване на рак на простатата.

13. Динята съдържа аминокиселината цитрулин, която се отразява благоприятно не само на сърдечно-съдовата система, но и позволява повишаване на нивото на сексуалното желание.
14. Заниманията със секс са 10 пъти по-ефективни от диазепама, който се явява един от антидепресантите.

15. Навикът редовно да се отстранява окосмяването в срамната област с няколко пъти увеличава рискът от разпространение на инфекциите, предавани по полов път. Повечето от тях между впрочем изобщо не се проявяват в рамките на 3-5 години. Затова е желателно да се посещава гинеколог, колкото е възможно по-често.
16. Изследванията показват, че носенето на обувки на висок ток увеличава сексуалната привлекателност на жените средно с 25%

17. По време на сексуална възбуда рязко нараства прагът на болката, което означава, че човек почти спира да усеща болезнените усещания и те се проявяват едва след края на сексуалния акт.
18. Когато жена изпитва оргазъм, при нея временно се изключва зоната в мозъка, която отговаря за такива емоции като безпокойство и страх.

19. Навикът да се ходи до тоалетна веднага след секс понижава рискът от възникване на инфекции на пикочните пътища.
20. Всяка година 11 хиляди американци травмират себе си по време на занимания със секс.
21. Най-дългият пенис известен на учените е бил с дължина 28 сантиметра.

22. Според социологическите проучвания, жените средно през живота си имат по 4 интимни партньора, а мъжете по 7. Въпросът е кой от тях лъже, най-вероятно истината е някъде по средата.
23. Около 75% от мъжете редовно достигат до оргазъм по време на секс. Сред жените този показател е само 29%. Също така следва да се отбележи, че нежният пол доста по-често от мъжете се преструват, че получават оргазъм с цел да не обидят своя партньор.

А при силния пол получаването на оргазъм не представлява особена трудност и в повечето случаи настъпва след 2-рата минута от началото на същинския интимен контакт.

Разбира се, времето от началото на сексуалния акт до еякулацията, тоест мъжкият оргазъм, може да бъде удължавано многократно чрез различни техники, сред които най-често прилаганите са забавяне на фрикционните движения.