Има хиляди начина да подхраните кожата на лицето си и еди от тях е да използват маска за лице. Огромно е разнообразието от продукти в магазините според нуждите Ви.

Съществуват и множество рецепти за домашно забъркани помади, които дават добър резултат.

Маските са благодат за лицето, защото им доставят нужните хранителни вещества, за да изглежда кожата Ви чиста и здрава. В повечето случаи жените остават разочаровани от ефекта им, защото не са успели да подберат подходящата маска.

Не са съобразили типа кожа, която имат или резултата им помага за едно, а уврежда друго.

Съвсем не е трудно да се насочите в правилна посока, ако съумеете да съобразите нуждите на кожата си. За ваше улеснение предоставяме 3 въпроса, които ще Ви помогнат в избора.

1. Как си чувствате кожата след използване на маски за лице до сега?

A. Не достатъчно чиста;
B. Предизвикано е зачервяване и раздразнение;
C. Без видим резултат;

2. Какъв ефект бихте искали да постигнете с избора си на маска?

A. Дълбоко почистена, ексфолиация или комбинация от двете;
B. Хидрация на суха или чувствителна кожа без раздразнения;
C. Свиване на пори или намаляване на подпухналостта около очите;

3. Как бихте описали кожата на лицето си?

A. Мазна или комбинирана;
B. Умерена или силно чувствителна към раздразнения;
C. Зряла, суха или напукана;

Порече отговори А

Най-подходящата маска за вас е тази, в чиито състав има глина. Глината изсушава и е особено подходяща за жени с мазна или комбинирана кожа. При втория тип трябва да внимавате да не изсушите прекомерно така или иначе сухите участъци.

Ексфолирането е много важно, за почистване на запушени пори. Най-подходящо е да използвате маска с наличие на етерични масла в нея, за да проникнат дълбоко.

Повече отговори B

За жените с чувствителна кожа препоръчваме да се насочат към продукт със съдържание на съставки, който успокояват. Лайка, овес, мед, както и ванилия. За вас е важно да избягвате тежката ексфолиация, защото тя предизвиква раздразнения по кожата. Ако маската съдържа джинджифил или екстракт от чаено дърво не прибягвайте към нея.

Повече отговори С

Ако попадате в тази графа е необходимо да наблегнете на маски за лице, съдържаща бъз, гинко билоба или хамамелис. Чрез тяхна помощ ще затворите разширените пори.

Цитрусовите плодове и зеленият чай от своя страна ще направят кожата Ви мека и свежа като и върнат младежкия вид. Те спомагат за намаляване на подпухналите зони около очите.

Когато избирате марка за своята маска, можете да се доверите на Faberlic. Техните продукти са създадени с грижа за вашето лице.