Европейците като цяло имат склонността да смятат много американски идеали и норми на поведение за странни. В частност, те не са луднали по американските политици или храна, при все, че харесват телевизията и филмите. А какво става, когато въпросът опре до секса? Европейците са склонни да гледат на Америка като страната на свободата, дома на лудостта. Ето и някои от най-големите сексуални чудатости, които европейците мислят за Америка.

1. Няма проблем с насилието в медиите, само и само да не се показват женски гърди – според репортите, средностатистическото американско дете става свидетел на 200 000 акта на насилие и над 16000 убийства по телевизията до момента, в който навърши 18 години. Не само това, но също така и насилието става все по-брутално и садистично. И често се измъква ненаказано. Във разни видеоигри, играещият може да прегази проститутка или сводник. Насилието в други игри е свързвано със случаи на самоубийства на тийнейджъри.

И докато това е нещо нормално, то показването на голото човешко тяло или на частично разсъблечено такова се смята за тотално табу. Датчанин, който живее в Лондон сподели своето мнение за разминаването между насилието и голотата. Един филм, който показва женското тяло голо може да получи най-сериозното възрастово ограничение в Щатите, докато в Холандия той е класифициран като подходящ за деца на 6 или повече години. Но много филми, които съдържат насилие, са класифицирани като подходящи за лица над 16 години, докато в Америка те са в категорията подходящи за лица над 13. Защо гърдите да са по-лоши от смъртта?

2. Страхът от прегръдки – проучване показва, че несексуалният физически контакт между хората има изключително силно влияние върху емоциите на индивида и неговото физическо и емоционално благоденствие. Освен това знание и хиперсексуализираните тенденции на американското общество, американците като цяло са една от най-страхуващите се от докосване нации в света. Световно проучване нарежда американските граждани на едно от най-ниските нива по отношение на докосването и физическия контакт между хората. За разлика от другата страна на везната са Испания, Франция, Италия и Гърция. Някои изследователи смятат, че тази липса на платонизъм е причината за влечението към насилието, най-често срещано сред младите момчета и мъже.

3. Насилието против абортите – при все, че има случаи на насилие в подкрепа на забраната за аборти в други части на света (Канада, Нова Зеландия и Австралия), то доминантно такова насилие се забелязва в добрите стари Съединени американски щати. Американското правителство на правосъдието промени дефиницията си за домашен тероризъм, за да може тя да включва подобни инциденти, наред с повреда или унищожаване на имущество, бомбени атентати, вандализъм, отвличане, влизане с взлом, въоръжено нападение, опит за убийство или убийство. През последните 20 години това насилие е станало причина за отнемането на живота на поне 8 души, сред които четирима лекари, двама болнични служители, охранител и санитар.

4. Предпочитанията за обрязване – въпреки че през последното десетилетие степента на обрязване на децата в ранна възраст намалява, то тази процедура остава една от най-често извършваните в болниците (около 1 400 000 обрязвания на година). В Европа, за разлика, това не е популярно и на него се гледа с подозрение.

В резолюция от 2013 година, то е заклеймено като „посегателство върху физическия интегритет на децата” и бе гласувано с мнозинство от парламентарното събрание на Съвета на Европа. Формални и неформални проучвания съобщават, че жените в Америка предпочитат обрязани мъже, докато европейките, напротив, харесват повече необрязани такива.