Какво да направим, ако в порива на страстта назовем половинката с друго име или в спалнята внезапно влезе детето, съветите на сексолог.

Сексът има много малко допирни точки с филмите за възрастни – в реалния живот мъжът може да притисне с лакти и да започне скубе косата на половинката, да получи крампа, и да се отделят звуци и миризми, които не могат да бъдат наречени предразполагащи към интимност.

По-долу е списъкът със ситуации, в които всеки може да попадне и съвети за излизането от тях.

Неловките ситуации при интимна близост – кои са те

1.Да назовем половинката с името на бившия

Това може да се случи, но съвсем не означава, че настоящата ви половинка ще възприеме ситуацията с хумор. Моментът изисква емоционално преомисляне.

В такъв случай, виновният партньор трябва да се извини и да увери половинката си, че искате да бъдете само с него, а връзката със споменатия мъж отдавна е приключена и вече е забравена.

2.Изражение на лицето по време на оргазъм

Когато достигат до оргазъм, хората престават да се контролират. И в такава ситуация далеч не изглеждат мило.

Какво е решението

Помнете, че това е добър знак, който показва, че сте изцяло потопени в случващото се и в своите усещания. Само когато се отпуснем, ще можем да получим удоволствие от момента.

3.Изпускане на газове

Един от най-неловките моменти в секса – това е, когато един от партньорите се изпусне. Свикнали сме да изпитваме срам по този повод. Но в момент на близост е важно да бъде свободни и разкрепостени, но това е трудно да се съчетае с обикновената ни реакция на метеоризъм.

Вместо да се притесняваме от случилото се, то може просто да се посмеем. Ако е необходимо, можем да направим пауза и да напомним себе си, че сме просто хора.

4.Неочаквани течности

От случайно уриниране не са застраховани нито жените в менопауза, нито мъжете, прекарали, преживели рак на простатата, а при кърмещите майки може да се отдели мляко по време на възбуда.

Свикнали сме да смятаме някои течности за възбуждащи, а други – не. Истината е, че сексът е непредсказуем и безпорядъчен.

Не трябва да позволяваме на излишните течности да ви спират. Урината е безвредна и никого не безпокои, а кърмата – това е само признак на възбуждане.

5.Детето в спалнята

Никой не иска в сублимния момент до нас да се озове детето. Ако все пак това се е случило, няма смисъл да се драматизира.

Как да реагираме

Сложете си халата, върнете детето в неговата стая и отговерете на всякакви негови въпроси, а след това обяснете случващото се с понятни думи.

Например да не се притеснява, тъй като никой не е пострадал. Мама и татко просто са се занивамали със особена любовна борба.

Ако детето е по-голямо, можете да му обясните малко по-точно. Например, че родителите изразяват своята любов физически.

Сега едва ли ще го разбере, но когато порасне всичко ще му бъде обяснено.

И все пак е по-добре да се подлагаме съдбата на изпитание и просто да сложим на вратата на спалнята секретна брава.

6.Лош дъх

Лошият дъх убива сутрешното желание. Ако въпросът е критичен, бързо си измийте зъбите, или помолете за същото половинката.

Не позволявайте на такива дреболии да развалят многообещаващото начало на деня.

7.Проблеми с оргазма

Твърде бързо или прекалено късно, изобщо без оргазъм или просто не е такъв, какъвто трябва? Случват се и различни неща, но ако целта на секса е само оргазъм, то рискувате да провалите връзката си.

Какво е решението

Ако проблемите с оргазма са възникнали отдавна, обърнете се към сексолог. Ако това е случайност, подскажете на половинката как да го прави по-добре. Или сами го помолете.

Интимният живот, както и обикновеният, е непостоянен и има своите върхове и падения. Помнете, че сексът днес може да е романтичен, утре – постен, а вдругиден неловък.

Ако чувствате, че половинката ви обича и се стреми към постоянно усъвършенстване в интимната сфера, нелепите моменти между вас ще бъдат много по-малко.