Няма нищо по-лошо от това да се губим в догадки и да се измъчваме от подозрения. Ако изневярата вече се е случила, то трябва да знаем за нея.

Най-малкото, за да обмислим ситуацията и при желание да сложим край на връзката или да простим.

Повечето връзки извън семейството остават скрити от чуждите очи. Новата двойка се дегизира и се преструва, че нищо не се случва. Но дори и най-внимателният любовник оставя следи.

Как да познаем, че има трети във връзката

1.Промяна на предпочитанията

Ако половинката ви има нов обект на обожание, неговият интимен интерес към вас може да угасне. Но това не се случва винаги. Дори напротив, желанието за интимност може да се увеличи, стимулирано от новата любов.

Ако виждате рязка промяна на половинката в отношението му към вас както в положителна, така и в отрицателна насока, това е повод да потърсим причина.

Популяризирането на социалните мрежи се смята, че в някаква степен способства за увеличаване на съпружеската невярност. Хората започват да търсят свои минали половинки и да съжаляват за изпуснатите възможности, което доведе до увеличаване на страничните връзки, а след това и до разводите.

2.Не дава телефона

Не е задължително половинката да си крие телефона на дъното на своята работна чанта.

Възможно е да направи нови настройки, изключващи възможността да се виждат съобщенията, или да сложи код за достъп, какъвто не е имало по-рано.

Всяка промяна, която ви се струва странна, може да е лош знак.

За съжаление, съпружеската невярност е доста разпространено явление. Съвременните изследвания показват, че около 40% от мъжете и 25% от жените са с извънбрачни връзки в определен етап от живота си.

3.Връзката ви е станала идеална

Ако човек има странична връзка, се безпокои по-малко за нещата, които преди са го вълнували и се държи доста добре.

Ако половинката престане да ви се сърди, че забравяте, за пореден път, да си затворите пастата за зъби, това е повод да се запитаме – какво се случва?

Разбира се, можете да се зарадвате на такива промени, но причината може да е в това, че партньорът вече не вижда причина да спори и да решава нещо. Просто е излязъл от връзката.

4.Говори по-малко за това, което го вълнува

Физическото привличане далеч не е най-важната и единствената причина за случилата се изневяра.

Много често хора започват нова връзка, тъй като усещат емоционална близост с някого или намират подкрепа в него.

Така например, ако половинката престане да се открива емоционално, просто е открила някого другиго за тази цел.

5.Строго следене на графика

Никой не желае да бъде хванат „на тясно” и затова любовниците се готвят предварително за всяка среща.

И затова се стараят да узнаят всички нюанси на графика на своята половинка, това е необходимост. Оттам са и честите обаждания и уточнявания кога ще се приберете, до кога сте на работа и т.н.

Проучвания, проведени сред жени показват, че най-често изневеряват блондинките – 42% от всички, след тях са дамите с кестенява коса и най-малко се отдават на удоволствия с други мъже чернокосите – 11%.

6.Половинката лесно се ядосва и се дразни

Нищо не предизвиква такова безпокойство у половинката както елементарни въпроси. Така например, невинните разговори „къде си бил и какво си правил” могат да предизвикат истинска вълна от емоции.

Ако се съпровожда и с обвинения в излишна подозрителност, напълно вероятно е не всичко да е наред.

Мъжете, които изневеряват на своята половинка най-често се сблъскват със сърдечен пристъп по време на интимна близост, тъй като са в непозната обстановка и в нестабилно емоционално, а и физическо състояние.

7.Замисля се повече

Човек, изневеряващ на своята половинка и изпитващ угризения на съвестта, често се затваря в себе си.

Възможно е да стои дълго, гледайки в една точка, да гледа, без да вижда филм, който си е пуснал на компютъра или дават по телевизията.

Да стои замислен се е превърнало в него второ АЗ и съществен повод за откровен разговор.