Успешното отслабване се дължи на по-здравословен избор на храна, ограничаване на приема на калории и редовна физическа активност. Все пак има няколко лесни начина, които са подходящи за хора, които не обичат да полагат усилия и да спазват стриктни диети. Тези прости трикове, ще помогнат да загубите излишните килограми, без да полагате особени усилия.

Етап на скалата

Многократни проучвания показват, че хората, които се теглят през ден са склонни да тежат по-малко, от останалите, които рядко следят теглото си. Проверявайте веднъж седмично, дали се наблюдава промяна в теглото ви.

Приемайте витамини

Опитайте се да се включите повече плодове в ежедневната си диета или се консултирайте с лекар, за да разберете, дали се нуждаете от определени витамини. Специалистите съветват вместо хапчета за отслабване, да се приемат ежедневно мултивитамини. Ограничаването на калориите или изключването на някои храни от менюто, ще доведе недостиг на определени витамини или минерали. Тялото реагира на този недостатък и често това е причината за остро чувство на глад. Приемът на витамини може да помогне, за да се предотвратят тези внезапни пристъпи на глад.

Започнете деня със закуска

Има причина, закуската да се определя като най-важното хранене за деня. Пропускане на закуска може да ви накара да мислите, че сте пропуснали приема на допълнителни калории, но диетолозите твърдят, че редовната закуска помага да отслабнем по-бързо от хората, които избягват да се хранят сутрин. Освен това, закуската е чудесен начин да си набавим протеини и богати на фибри храни като овесени ядки, ленено семе, чиа семена, трици, и гръцко кисело мляко.

Добавете супа или салата

Супите и обилните салати съдържат много здравословни влакна, които са причина да чувствате засищане. Освен, че са изключително здравословни, витамините и полезните вещества ще подсилят имунната ви система. Избягвайте, обаче кремообразни картофени или мидени супи.

Използвайте по-малки прибори

Използвайте по-малки чинии и прибори, за да сте сигурни, че ще изядете точно толкова, колкото е необходимо, без да прекалявате с количеството храна. След като привършите порцията си, изчакайте 30 секунди преди да си сипете нова, за да определите дали наистина все още изпитвате чувство на глад.

Пийте вода преди хранене

Една голяма чаша вода, преди хранене, ще ви помогне да се почувствате по-пълни и ще ви предпази от преяждане. Като допълнителен бонус, питейната вода преди всяко хранене ще ви хидратира и ще помогне да подобрите здравословното си състояние.

Приготвяйте храната си предварително

Когато сме уморени и гладни, е много по-вероятно да си приготвим по-нездравословна храна, понеже се приготвя по-бързо и лесно. Ако предварително измиете и приготвите здравословна храна в пликове, замразени в хладилника. По този начин ще подобрите качеството си на живот и ще се придържате към по-здравословно хранене.

Ако спазвате диета, резултатите ще се ускорят и без особени усилия ще се сдобиете с желаните килограми. Разбира се, че няма да отслабнете драстично, ако разчитате само на тези съвети, задължително трябва да правите и упражнения. Имайте предвид, че тайната на успешното и здравословно отслабване включва три основни компонента: физическа активност, здравословно хранене и необходимите за тялото - часове сън.