Кремовете за лице са неизбежно средство в ежедневната грижа за кожата. Жените използват всякакъв вид бяла козметика, за да поддържат красотата на лицето си. Кремовете се делят на дневни и нощни като всеки от тях има своето предназначение.

Дневните са леки с основната функция да предпазват кожата и да осигурят достатъчна хидратация за целия ден. Нощните от своя страна имат тежката задача да предоставят необходимите хранителни вещества до клетките, за да имате свежа, опъната и мека кожа.

Много е труден изборът на подходящ крем, предвид огромното разнообразие от продукти и марки в търговската мрежа. Малко от дамите са информирани по какви критерии да подберат своята козметика.

За кремове е важно да се направи ясно уточнение за какъв тип кожа ще се използва. Непременно се съобразяваме с годините си и спецификата, която поражда това.

Разбира се значение има и сезона. Кожата на лицето има различни изисквания според атмосферните промени. За да улесним вашия избор, Ви даваме 9 съвета за избор на днeвен крем:

1. Вашата възраст е определяща, не натоварвайте кожата си излишно. Ако подберете крем несъответстващ на нуждите, може да повлияе дори негативно. За по-зряла кожа пък може да не постигнете желания ефект, ако сте се насочили към дневен крем, който единствено регулира водния баланс.

2. Дневният крем за лятото е с по-лека формула и със слънцезащитни филтри, за да я предпазят от UV лъчите. Препоръчваме Ви продукта да е на водна основа.

3. През зимата е необходимо да се съобразите с факта, че кожата ви има нужда от допълнителна защита от изсушаване. Формулата му трябва да бъде по-мазна, но не прекалено, за да не попречите на порите Ви да дишат.

4. За нормална кожа, в състава на дневния крем трябва да присъстват етерични масла и естествени добавки. Алое вера, женшен, масло от ший и други осигуряват липидния баланс.

5. Ако кожата ви е мазна трябва да използвате продукт с матиращо действие, за да премахнете нежеланата лъскавина от лицето си. Това е в сила особено през лятото, когато кожата ни естествено отделя повече мазнина и най-вече в T - зоната.

6. За чувствителна кожа кремът трябва да е некомедогенен. Това осигурява премахване на раздразненията и зачервяванията.

7. Добре би било дневният Ви крем да съдържа пептиди. С тяхна помощ ще стимулирате производството на колаген, чрез който осигурявате на кожата си свеж вид. Той спомага за заличаване на бръчките и петната.

8. Наличието на антиоксиданти е задължително във вашия дневен крем. Те премахват свободните радикали и регулират пигментацията на кожата.

9. На пазара вече предлагат и продукти с тониращо действие. Те прекрасно заместват фон дьо тена, особено ако използвате по-некачествен, който пречи на кожата ви да диша. Този вид дневен крем е подходящ за летния сезон.