Какво ще дойде на мястото на фасетите?

Звездите в киното и телевизията винаги са определяли модните тенденции и това е закономерно – към екраните е приковано вниманието на милиони хора, които се възхищават на своите кумири и искат да им подражават във всичко.

Благодарение на кинозвездите светът разбра какво са фасетите. Техният създател е калифорнийски зъболекар, който искал усмивката на актьорите в кадър да е идеална.

Първите фасети не се отличавали със здравина, дълготрайност и естественост, но тяхната поява истинска революция в денталната медицина.

От тогава вече е минало почти столетие и съвременните възстановявания имат в пъти по-високи технически характеристики и естетични качества, но въпреки това някои знаменитости продължават да носят в устата си неестествено бели конструкции, визуално напомнящи на порцелан за санитарни възли.

Кои са звездите с неестествено бели зъби според зъболекар

Деми Мур

В мрежата е пълно със снимки, на които Деми Мур блести със своята настояща, далеч от идеалната снимка, което дава основание да се твърди за провеждане на пълно възстановяване.

Поставените конструкции са с доста голям размер и се отличават с екстремна белота, което издава техният изкуствен произход. Неестествената белота на зъби не се отразява на популярността на актрисата.

Дуейн Джонсън – Скалата

За Скалата е трудно да не се различи в тълпата, и то не само заради размерите. Усмивката на Джонсън е с ослепително бял оттенък, твърде бял, за да е естествен.

В Холивуд има поговорка, според която пътят към славата започва от зъболекарския стол. Скалата е поредното потвърждение колко е близо до истината.

Линдзи Лолън

Лекарят по дентална медицина на звездата се е постарал да направи усмивката идеална, и го е постигнал, зъбите са били равни и белоснежни, но явно изкуствени.

Това, което подчертава и другите параметри на дъвкателните единици, сред които размер и форма. На екрана изглеждат идеално, но в ежедневието едва ли е така, това обаче надали притеснява актрисата.

Никълъс Кейдж

Природата е дарила американският актьор с голям талант, което не може да се каже за неговите зъби. При сравнение с по-стари снимки, зъболекарят на холивудската звезда е направил пълна реставрация и вероятно не една.

Катрин Зита Джоунс

Още един ярък пример за класическа холивудска усмивка. Катрин, както и повечето звезди от световен мащаб, предпочита снежнобелият нюанс, идеален баланс и без остри форми. Това до известна степен ѝ е помогнало да постигне всеобщото признание на колегите, но може би това е съзнателен избор на звездата.

Майли Сайръс

Звездата изразходва много време и полага много усилия, за да има възможност да ослепява феновете си с белоснежна усмивка. Зъболекарят на звездата извършва ортодонска корекция и поставя високоестетични реставрации на зъбите. Сега те вече са без дефекти, но пък усмивката изглежда неестествено.

Нашите също

Родните знаменитости в стремежа да са по-близки до холивудските стандарти не изостават от законодателите на модните тенденции, а понякога ги превъзхождат в това.

Повечето родни ВИП персони блестят от екраните на телевизорите, от снимките в социалните мрежи и от кориците на списанията с ослепително бели зъби. Това са истински холивудски усмивки, които не изглеждат много естествено.

На мода вече е естествената белота на зъбите

Днес на мода също е белоснежната усмивка, но без намек на порцелан. Ортопедичните конструкции от керамика и E-max позволяват лесно да се постигне такъв резултат.

Освен естетичните свойства – по прозрачност и оттенък не се отличават от аналогичните показатели на идеалните естествени зъби.

Те притежават високи технически характеристики – здравина при дърпане, притискане, устойчивост към химичните и механичните увреждания, промени в температурата.

Също така не изискват специална грижа, не се деформират, не потъмняват във времето.

Сега е много просто да стане във всяко едно отношение на притежател на идеална усмивка, която ще изглежда естествено и това вече е престанало да бъде прерогатив на известните личности. Всеки може да се сдобие с холивудска усмивка.

Дори и холивудските звезди, предвид горепосочените примери, не горят от желание да се подлагат на нови дентални процедури, които са най-малкото неприятни, затова са си останали с това, което са правили и е било модерно преди 15-20 години – бялата като тоалетна чиния усмивка.