Ето как фитнесът и колоезденето провалят мъжете в секса
Полезно

Фитнесът и спортът като цяло провалят мъжете в леглото.
Прекаляването с фитнеса, и особено бодибилдинга – така както и тежката атлетика, конната езда и колоезденето практикувани професионално влошават представянето в леглото. И на мъжете и на жените.

И от всички възрасти. Това стана ясно наскоро по време на пресконференция в Рим по повод началото на Националния конгрес по урология под надслов „От лечението на болестта към терапията на пациента“, който предстои да започне в Рим.

При мъжете карането на колело предопределя постоянен натиск в областта на перинеума, което нарушава кръвоснабдяването, и впоследствие се стига до загуба на еластичността, обяснява Франческо Сассо, специалист по Урология и Андрология от Католическия университет в Рим.

И най-вероятно това ще е една от основните теми, които ще бъдат обсъждани на конгреса.

Физическата активност принципно подобрява представянето в леглото, и като цяло положително се отразява на интимната сфера. Движението намалява риска от импотентност и от всички онези заболявания, които го предизвикват, уточнява Сассо.

Специалистът е загрижен е също и за недостатъчната лична хигиена сред по-младото поколение, особено сред мъжете. Налични са достатъчно доказателства, че голяма част от заболяванията предавани по полов път са тясно свързани с напълно липсваща интимна хигиена или пък незадоволително ниво, преди и след сексуалния контакт.

Увеличават се случаите на инфекции с хламидии при навършилите 19 години. У нас последните данни показват, че около 8.4% от младежите между 18 и 24 години са заразени с хламидии.

Коварството на тази инфекция се състои не само в това, че не се проявява симптоматично, но ако не се лекува навреме причинява безплодие.

Многобройни проучвани потвърждават, че инфекцията с HPV вируса увеличава риска от рак на пениса при мъжете. Да, всички сме наясно с риска за жените, но до сега като че ли потенциалният здравен риск при силния пол, не бе толкова известен, което е и причина за подценяването му.

Профилактична мярка в такава ситуация е поддържането на добра лична хигиена. А това включва и децата да се научат да се мият правилно, преди да започнат да водят полов живот.

И преди са били публикувани проучвания, чиито автори са твърдели, че колоезденето влияе неблагоприятно на плодовитостта при мъжете.

И дори е установена и връзка с рак на тестисите, която обаче по-скоро не може да бъде потвърдена.

Следователно, ако карате колело няколко пъти седмично за по няколко часа по-скоро няма от какво да се боите, и не сте застрашени от подобни заболявания, дори напротив двигателната активност ще се отрази добре на интимната ви сфера.

Италианските специалисти по-скоро посочват факторите, които в съвкупност се отразяват неблагоприятно на сексуалната функция на мъжете – ако се прекалява с фитнеса и карането на колело, и същевременно не се обръща внимание на интимната хигиена, и използването на предпазни средства по време на секс, рано или късно мъжът ще се сблъска със здравословни проблеми.

И ако се опитаме да изведем нещо като препоръка от казаното от италианския специалист по урология, то ще е, че спазването на принципа на умереност в спорта е от изключителна важност за доброто състояние на цялото тяло, а това няма как да не се отрази благоприятно на интимната сфера на мъжа.

Помогни на приятел да бъде здрав!

4.38 69

Malchugani.com banner

Подобни статии

Завършил Пловдивския университет "Паисий Хилендарски". Специализиран по отношение на травмотологията и с интереси в областта на сексуалното здраве. Активно заинтересуван от травми предизвикани при професионалните спортове. Главен редактор на Lechenie.bg