Поддържаният външен вид е нещо изключително важно и за двамата пола в съвременното общество.

Тук не става въпрос за чиста и проста физическа красота и привлекателност, макар че и тя е доста полезна в много случаи, ами за самото поддържане на външния ви вид – неща, които зависят само и единствено пряко от вас.

Хората обръщат внимание на това колко внимание вие отделяте на самия себе си, колкото и да не ви се вярва.

Но помислете логично – на вас не ви ли прави впечатление необезкосмените крака на жената срещу вас, все пак сложила къса рокля или пък вонящата мъжка риза на колегата, която сякаш не е прана от векове.

Такива неща привличат вниманието и според някои проведени проучвания се оказва, че са от огромно значение относно шансовете ви за постигане на успех.

На успешните хора им се налага да се държат и да изглеждат на ниво – най-малкото, защото имат имидж за изграждане и слава за пазене.

Това как изглеждаш е външната проява на това, което отвътре всъщност си – отново наблягаме, че не става въпрос за чисти физиологически качества и белези, ами за начина, по който ги представяме.

И как ще направите добро впечатление на някой по-висшепоставен от вас, или дори не е задължително да е такъв, просто на някое друго човешко същество, ако единственото, което външният ви вид говори за вас е немарливост?

След като очевидно не сте си поставили за приоритет да изглеждате чисти и спретнати, то как е възможно да ви се вярва, че и това, което ще вършите като работа ще е чиста и спретната?

Всеки път, когато излезете навън, вие създавате мнение за себе си от околните, които не ви познават по това как изглеждате. Защото външният вид е първото, което прави впечатление на другия човек, колкото и да си говорим, че характерът е важен.

Да, той е важен, но на един по-късен етап от взаимоотношенията, за които става въпрос. Защото кой ще иска да опознае човек, който показва абсолютно безотговорно отношение към самия себе си? Щом дори отношението му към неговата собствена личност е такова, какво ли би било то към другите?

Отношението ти към теб самия е това, което разкрива отношението ти към света и към хората, около теб.

Начинът, по който изглеждаш, е това, което кара хората, които не те познават, да си правят изводите за същността ти – колко свободно време имаш /което да можеш да отделиш на възможна работа/, как се грижиш за нещата, колко пари изкарваш, какво е важно за теб.

Пък и помислете – на кого бихте се доверили да поверите фирмата си, ако имате такава – на човекът със скъсаните дънки и развлечената тениска или на дамата с официалното сако и черните панталони? Кой има по-представителен вид и кой няма да предизвика да се срамувате от служителите си?

Поддържаният външен вид в днешно време играе ролята на гарант – отразява самата ни същност и това, което показваме.
За да постигнем успех, трябва да се обличаме така сякаш вече сме го постигнали. Да не си позволяваме олющен лак за нокти или раздърпана, несресана коса.

Да привлечеш внимание не е нещо сложно в наше време – въпросът е как точно ще го привлечеш. И начинът, по който го направиш е това, което ще определи посоката, в която ще се развиваш.