Американски психолози разказват на какви теми е най-добре да се говори на първа среща, за да премине всичко успешно.

Според изследователите първото впечатление, което хората трябва да си направят един друг в началото на отношенията, играе важна роля в тяхното бъдещо развитие.

И на първите срещи най-добре човек да се държи по правилния начин и да приложи на практика съветите на експертите.
Първо, психолозите твърдят, че е нужно човек да се страхува да бъде себе си и внимателно да скрива информация.

Ако действително с този, който сте на среща, ви е харесал, не се страхувайте да му разкажете своите тайни и да питате за тайните на събеседника.

Този искрен обмен на емоции и личен опит помага за установяването на по-близък контакт и дори създава привързаност един към друг.

Оказва се, че обсъждането на филми и на сериали не е добра тема за първа среща. Учените отбелязват, че подобен род дискусии се последват от спорове, а това изобщо не създава атмосфера на доверие и романтика.

Според статистиката само 9% от хората, които са водели разговори за филми на първа среща, са провели втора такава.

И експертите съветват да се разговаря за любимите места за почивка или за бленуваните туристически дестинации. Изобщо разговорите за мечти и планове е много полезно.

Обсъждането на житейските цели и желания помага за по-добро опознаване един друг. Истината е, че разговорът не трябва да се превръща в сухо допитване или анкетиране.

Ще бъде много по-интересно, ако такъв разговор изглежда като увлекателна игра. Например, питайте събеседника, какво желание би искал да му се изпълни, ако изведнъж хване златна рибка.

А пък що се отнася до другите дискусионни теми, то тук психолозите дават зелена светлина, като твърдят, че това ще помогне за по-добро опознаване един на друг и разбирането на възгледите по една или друга тема.

Същевременно подобен род общуване прави хората по-щастливи и разпалва интереса един към друг.

Психолозите настояват темите да бъдат общи, а не лични. Ако между вас няма още необходимото доверие, тогава в никакъв случай не трябва да се интересувате от бивши отношения, сексуален опит, смърт на близките, заболявания и прочие неприятни теми.

Най-безпогрешният вариант е разговорът да се води за конкретния човек. Но пък засягането на подобна тема следва, ако на събеседника ви му е интересно, че за него е важно, а не да говорите каквото ви е интересно само за вас.

Например, за неговата работа и банкова сметка, ако разбира се той не е закоравял трудохолик.

А пък жените на първа среща грешат именно там, че на първа среща изглеждат като педантичен мениджър човешки ресурси, и се опитват да изкопчат информация до колко кандидата съответства на заявените изисквания.

Тези въпроси трябва да се изяснят, но трябва да не е натрапчиво и постепенно.

Хората много ценят своите убеждения, и ако можете да нацелите това, което действително е важно за събеседника, ще се превърнете в интересен събеседник за него.

Ценностите за събеседника могат да бъдат благотворителност, любов към животни, отношения с хората, кариера, желание и други подобни убеждения. Можете да си изясните какво значение събеседникът отдава на времето.
Ще разберете дали времето за него е ценно по това дали закъснява за срещата.