Колкото и изследвания да бъдат проведени, в сексуалната сфера продължаваме да се сблъскваме с митове и заблуди. Да опитаме да разберем – наистина ли размерът има значение? И ако да, за кого от партньорите?

Тази тема винаги предизвиква дискусия – кой повече мечтае за пенис като от кадър на филм за възрастни, мъжете или жените?

Въпросът би могъл да изглежда несериозен, но нищо така ярко не характеризира обществото от една или друга епоха като сексуалните фантазии, с които то живее.

Жените се нуждаят от силен фалос, а не от голям

Мъжката фантазия – неутолим любовник

Идентичността на мъжа е неизменна част от неговата сексуалност. Освен това в общественото съзнание, и особено в мъжкото, сексуалността и мускулите са почти синоними.

Фалосът е обект на култ при много народи. Там, където е култът – там са заблудите, а където са заблудите – там са и страховете.

Пенисът и днес остава символ на мъжествеността и едновременно източник на тревога за мъжете.

За 35-годишния Георги е много важно половинката да му прави комплименти. Това може да изглежда смешно, но нейните думи повдигат самооценката му.

Важно е да се стигне до оргазъм и да бъде получено и да се достави удоволствие – възможно е, затова мъжкият полов орган от много да се възприема като някакъв механизъм, който не може да отказва и да не изисква особени усилия от страна на неговия притежател.

Наистина една от заблудите, които активно се експлоатира днес от рекламата и от индустрията, която произвежда филми за възрастни, се гради на идеята за страхотния секс, в който няма място за засечки и неудобни ситуации.

При този подход притежанието на полов член с внушителен размер изглежда гаранция за успех. В нашите представи т.нар. истински мъж винаги е притежавал дълъг и твърд член, основен признак на мъжкото достойнство и сила, който се свързва с висока сексуална потентност.

В повечето случаи мечтата за голям пенис изразява мъжкото желание винаги да бъде безупречен в интимен план. Сексуалната слабост е един от най-големите страхове на съвременните мъже.

Идеята за хармония в секса е свързана с ерекцията – за жената тя е свидетелство, че е желана, а за мъжа доказателство, че може да удовлетвори половинката си.

Размерът по никакъв начин не е свързан с потентността

Твърденията на сексолози, че дължината и величината на пениса по никакъв начин не са свързани с еректилната функция, са абсолютно безполезни – твърде дълбоко в нашето подсъзнателно се е закрепила идеята, че само големият пенис е застрахован от сексуални провали.

Всеки път, когато мъжът се обръща към сексолог по повод проблеми с потенцията, задава въпроса за размера на своя орган.

Повечето мъж все пак не ги вълнува не самият размер, а способността да се достави най-висшето възможно удоволствие. В разбирането на повечето хора добрият любовник е този, който притежава отлични анатомични данни, а не еротичен талант.

40-годишният Радослав признава, че би искал неговият член да е по-дебел. Така би се чувствал по-уверен и усещанията на неговата половинка биха били по-интензивни.

Безпокойството за женската сексуална удовлетвореност – ето в какво се състои обратът в съзнанието на съвременния мъж. Страхът, че няма да успеят да докарат жената до оргазъм, се превръща в маниакална идея за повечето представители на силния пол.

Мъжете не осъзнават, че така се поставят в зависимо положение – получава се така, че ако жената не получи оргазъм, мъжът ѝ автоматично се превръща в неудачник. Сякаш носи цялата отговорност за сексуалната неудовлетвореност на жената.

Женската фантазия – могъщество и сила

През последните десетилетия ролите на половете в обществото се размениха – сега жените открито заявяват своето желание и право да получават оргазъм.

Искат да получават удоволствие, а ако го няма, не ги е срам да си кажат и често дори са готови да сменят партньора. Тази ситуация потиска мъжете, особено в двойките, където партньорите не умеят да се отнасят едни към други внимателно.

На съвременната жена и е нужен силен мъж. Фантазирайки си за силен полов член, повечето жени нямат предвид неговия размер. Те искат само да чувстват, че на партньора може да се разчита в смисъл на неговия опит и майсторство в секса.

И ако говорим обективно, то размерите на пениса изобщо не са важни за чувствеността на жената. Половите органи са доста пластични и след кратък пробен период лесно се адаптират към новия размер.

Тяхното сексуално удоволствие зависи от размера на пениса много по-малко, отколкото е прието да се смята, а често и с това не е свързано.