Младежът страдал от рядко срещано разстройство, заради което се страхувал от еякулация. За този клиничен случай разказват в рецензирано издание за урология.

25-годишен жител на щата Масачузетс, името на който не разкрива, се обръща към клиника във връзка със странни симптоми, от които страдал още от 16-годишна възраст.

Неразположение след еякулация - защо се случва

След еякулация, без значение дали е вследствие на мастурбация или сексуален опит, младият мъж започва да изпитва чувство за тревога, физическо неразположение, мускулна слабост, а също изпадал в състояние на замъглено съзнание, не можел да се концентрира и с усилие подбирал думите при разговор.

Тези симптоми можело да се проявят веднага след еякулация, така и 2-3 дни след нея, и продължавали 1-2 седмици.

Заради това младият мъж трябвало да избягва през този период каквито и да е социални контакти, принуден бил да отсъства от работа и от училище.

Мъжът изпитвал и страх от еякулация, стараел се да не мастурбира и се опитвал да избягва да стига до оргазъм при секс с жена.

Когато търси медицинска помощ, вече бил разделен със своята приятелка и стигал до оргазъм не повече от веднъж на 2-3 месеца.

До преди това младият мъж вече опитвал да разбере какви са причините за своето състояние, ходил на психиатър, който му назначил антидепресанти.

Освен това търсил информация в Гугъл, пробвал няколко диети, прием на различни хранителни добавки и антихистамини, но всичко било безрезултатно.

В крайна на сметка на младия човек била поставена диагноза синдром на посторгазменото неразположение /PIOS/. Това рядко срещано разстройство се нарича още и алергия към еякулация.

След еякулация - симптомите като грип и алергия

Симптомите, от които страдал младежа напомняли на тези, които са при грип или алергия, запушен нос, парене в очите, главоболие и мускулни болки. Биологичните симптоми за състоянието не са известни.

Сред предположенията са алергия към компонентите на спермата, автоимунни проявления, хормонален дисбаланс и други.

При младия мъж се установява много ниско ниво на тестостерон в кръвта. След еякулация концентрацията на хормона още повече се понижавала, а организмът бавно го възстановявал.

На мъжа бил назначен хормон на бременността, който обаче стимулира тестисите да образуват повече тестостерон.

След 6 седмици нивата на тестостерон при мъжа се нормализират, а симптомите на PIOS напълно изчезват. Престава да се бои от еякулация, по-енергичен, настроението и сексуалното му желание се подобряват.

Според юношите, за първи път откакто е на 16 години може да изпита оргазъм без негативни физически и емоционални последствия.