Важен ли е сексът в семейния живот? Всеки ще отговори на този въпрос по свой начин. Много хора смятат, че неговото значение е силно преувеличено и ако на тази почва възникват проблеми, те се отнасят за сферата на психологията.

Сексът – това е здраве

Но лекарите като цяло са на мнение, че интимните отношения трябва да продължат възможно най-дълго. И за мъжете, и за жените това е най-естественият начин за профилактика на всевъзможни патологии, доколкото се стимулира кръвообращението в половите органи.

Освен това е важна и емоционалната страна на въпроса. Така например, сексуално удовлетворената жена е в по-ниска степен предразположена към депресии, а също така е и емоционална стабилна.

Често именно по интимните взаимоотношения жената определя колко значима е за партньора. И в реалността именно благодарение на сексуалните отношения се различават приятелството и любовта между мъжа и жената.

Съвсем не е релаксация

Но с течение на годините, интересът като цяло между партньорите отслабва, като това се отнася най-вече за интимните отношения. И това невинаги се обяснява с факта, че жената е вдигнала ръце, не се поддържа, не се стреми да е красива.

Раждането, особено ако се роди голямо бебе, разтяга стените на влагалището, и мускулната им тъкан, като липсата на физически натоварвания само задълбочава ситуацията, а също и напредването на възрастта е доста значим фактор.

Възниква ефектът на цветето в твърде широка фаза. Партньорите не усещат необходимия контакт по време на секс и съответно не получават такива силни усещания, както някога.

На езика на медицината това е синдром на вагинално отпускане. И сексът се превръща в скучно задължение.

Изход има

В миналото нямало с какво да се помогне. Но преди няколко години медицината предложи бързо и безболезнено решение на деликатния проблем.

В много клиники в Западна Европа, САЩ, Русия и дори България лекарите-гинеколози връщат предишната яркост на интимните отношения.

Благодарение на курса специални лазерни процедури на разтегнатите и отпуснати вагинални тъкани може да се върне предишния тонус, обем и чувство за еластичност. Специалното лазерно оборудване прави това бързо, безопасно и напълно безплатно.

Вътрешните тъканите на жената са богати на колаген. С помощта на специално разработен накрайник ербиев лазер предава дозирани топлинни импулси на лигавицата на влагалището и на поддържащите свръзки на фасцията на таза.

Колагенът на тъканите се нагрява, като нежната лигавица не се уврежда и не се изсушава.

Нагряването предизвиква почти моментално съкращение на колагеновите влакна на 2/3 от дължината им, която е била преди процедурата.

Така влакната стават по-къси и по-дебели, а обработената тъкан се съкращава и се свива. В нея се активира процес на образуване на нов колаген.

Лазерно повдигане отвътре

Процедурата се състои от 2 терапевтични процедури с интервал 15-30 дни, всяка от които отнема по-малко от 30 минути. Не се изисква възстановителен период и някаква допълнителна грижа.

По време на процедурата пациентката не усеща на практика нищо. Единственото ограничение, което се налага, е ограничаването на секса до 72 часа след процедурата.

Очакваният резултат от процедурата е намаляване на размерите на влагалището с 20% подобряване на качеството на сексуалния живот за сметка на повишаване на чувствителността му с 95%, усилване на усещанията при оргазъм с 57%.