Когато се храните в ресторант ще забележите, че порциите бавно увеличават размера си през последните 20-30 години.

Много са факторите, които влияят на здравословния начин на хранене и са причина за подуване на стомаха и натрупване на излишни мазнини. Ако сте от хората, които от дълго време се опитват да се преборят с излишните мазнини, а резултатите са постоянно чувство за глад и склонност към преяждане, решението на проблема е в спазването на няколко лесни съвета.

За да постигнете постоянна загуба на килограми, консумирайте продукти, които съдържат малко калории и няма да почувствате глад или лишение.

Помислете кои варианти ще помогнат, да почувствате засищане през целия ден и ще понижат натрупването на мазнинитев областта на корема. Ежедневно трябва да консумирате по няколко порции плодове и зеленчуци, за да намалите мазнините по корема и да постигнете загубата на желаните килограми.

Но трябва да внимавате с количеството, което консумирате дневно, трябва да сте наясно колко и каква храна е допустимо да изядете. От плодовете и зеленчуците може да консумирате:

Варени зеленчуци - 1/2 чаша

Сурови зеленчуци - 1 чаша

100% растителен сок – 2 чаши

Банан - 1/2 от среден банан

Горски плодове, пъпеши и грозде - 1 чаша

Консервирани плодове в сок - 1/2 чаша

Сушени плодове, без добавена захар - 1/4 чаша

100% плодов сок - 1/2 чаша

За да изгорите мазнините в областта на талията, консумирайте повече млечните продукти като кисело мляко, сирене и яйца, богати на протеини. Консумирането на млечни продукти през деня осигурява необходимото количество свързана линоленова мазнина, известна като CLA, калций, витамин D и протеини, за да задоволите хранителните изисквания на организма и да стимулирате изгарянето на мазнините.

Обезмаслено мляко с 1% мазнини - 1 чаша

Соево или бадемово мляко (с по-малко от 10 грама захар на чаша) - 1 чаша

2% или пълномаслено мляко - 1 чаша

Обезмаслено кисело мляко - 1 чаша

2% или пълномаслено кисело мляко - 1 чаша

Кисело мляко - 1 чаша

Групата на нишестетата включва всичко от хляб на зърнените култури до зеленчуци, съдържащи скорбяла. Най-трудните част е да се определи колко порции трябва да се консумират всеки ден. Ограничете приема на рафинирани нишестета, колкото е възможно повече и това ще ви помогне да загубите част от мазнините по корема си по естествен начин.

100% пълнозърнест хляб - 1 филия

Варени овесени ядки - 1/2 чаша

Пълнозърнесто брашно - 3 с.л.

Варен боб и леща - 1/2 чаша

Варен грах - 1/2 чаша

Бял ориз - 1/3 чаша

Бяло брашно - 3 с.л.

Захар, сироп, желе, или мед - 1 супена лъжица

Протеините са от съществено значение отслабването, защото помагат за изграждане на мускулната маса и ускоряват загубата на мастна тъкан. Въпреки това, трябва да си изготвите подходящ хранителен режим с помощта на специалист, който да ви помогне да разпределите в седмичното си меню, необходимото на организма количество протеини. Акоконсумирате повече или по-малко има вероятност да саботирате усилията си за отслабване.

В действителност, някои мазнини могат да ви помогнат да изгорите мастните натрупвания по корема. Хранителни подправки са чудесен начин да добавите вкус и разнообразие на вашата храна. Много от тях се използват в неограничени количества, но трябва да внимавате понеже има няколко, които съдържат повече калории или дори малки количества захар. Тези подправки са разрешени при спазването на диетичен план, но трябва да следите внимателно приема им.