Оргазмът ни се струва задължителен завършек на всеки сексуален акт. Но много от нас невинаги достигат до такъв. Вероятно, сексът и без оргазъм може да бъде прекрасен. Но с него еднозначно е по-добре.

Как да настроим себе си и половинката за най-силното удоволствие

Причините за липса на оргазъм могат да са най-различни, да и ние всички сме различни. Темата с женската сексуалност твърде дълго е била зад вратата на спалнята и извън интереса на изследователите.

Сега обаче започнахме да говорим и за нея, тъй като женското тяло функционира по начин, различен от мъжкото, и затова трябва да се стимулира по друг начин.

Просто проникванията, за съжаление, не са достатъчни.

С тези няколко съвета ще можем да получим и по-интензивен оргазъм.

Стресът убиец на оргазъм

Стресът блокира усещанията ни, това се отнася не само за леглото, но и за почти сфери на живота. Но по време на секс стресът от всякакъв род или твърде голямото емоционално напрежение е най-голямото препятствие по пътя към удоволствието.

Ако вие и вашият партньор искате да постигнете кулминация заедно, най-доброто условие за това е спокойствието. Не насилвайте събитията и не бързайте. И не бягайте към оргазма като към финал на състезание. Трябва да се стараем да получим удоволствие от бавното темпо и от отпускането.

Страст и преданост

За да изпитат сексуално удовлетворение, партньорите трябва да са готови да се посветят на акта с цялото си отдаване и преданост. Това означава, че те присъстват не само физически, но и мислено и емоционално. Да бъдем напълно тук и сега, да оставим всичко останало и да се съсредоточим само един върху друг.

Тренираното тазово дъно прави чудеса

Този тренира самообладанието си, е спечелил много, но има няколко женски тайни, които помагат за постигане на кулминация. Например, много сексолози съветват да се тренира тазовото дъно.

Това трябва да доведе до по-интензивен оргазъм, ако тренираме редовно и правилно.

Регулирате съкращенията на мускулите и така помагате за подобряване на кръвообращението на целия таз, и следователно на най-чувствителните негови зони. Преди да тренираме, трябва да изясним, където се намира необходимия ни мускул.

Най-простото упражнение – да се напряга тазовото дъно, сякаш се повдига нагоре. Това може да се прави в седнало, легнало и дори в изправено положение, за да може при напрежение, горната част на тялото и бедрата да образуват една линия.

В такова положение трябва да се издържи около 10 секунди, а след това отново да се пусне. Повторя се няколко пъти.

Любовната игра доставя удоволствие и води до оргазъм

Влез, излез и ето оргазъм? Не, това не работи така. Ако, разбира се, не сте трупали дълго интимно желание и сте готови да се отпуснете от едно докосване.

В обичайна ситуация еротичното възбуждане нараства постепенно. Колкото повече сте способни да се отпуснете, да отлагате кулминацията, толкова по-творчески ще стане самият секс и толкова по-интензивен ще бъде оргазмът за двамата.

Не се бойте да се докосвате – самозадоволявайте се по-често

Макар и да сме вече в 2020 г. и нашето общество направи голям скок в откритостта и по въпросите на сексуалността, темата за мастурбацията, особено при жените, все още е свързана със страхове и притеснения.

Това, което се смята за нормално за много жени, както и преди си остава забранена територия за някои жени.

Важно е обаче да опознаем собственото си тяло чрез мастурбация. Само така ще разберем какво ни кара да треперим и да се възбуждаме.

Увереност в себе си и любов към собственото си тяло

Ясно е, че не всички се появяват на бял свят с порция самолюбие и приемане на собственото тяло. Но знаете ли какво? На това също можем да се научим.

Този, който обича себе си и се чувства комфортно в своето тяло, по-лесно ще се отдаде напълно на страстта и ще забрави за всички забрани.