Хремата е един от първите признаци на настинката – това досадно възпаление, от което всеки се оплаква, щом температурите паднат с няколко градуса.

Често издухвате носа си през 5 минути, а секретите, които са се образували в него, сякаш са в неограничени количества и след малко се появяват отново.

Като добавим, че при неправилно взети мерки за лечение, една хрема може да ни мъчи 2 седмици, това определено се класира като едно от най-досадните заболявания!

За да предпазите своето дете от хремата е нужно да закупите капки за нос или ако сте фен на алтернативните методи за лечение, да го накарате да смръкне няколко капки солена вода.

Това определено ще помогне, разрушавайки всякакви наченки на слуз в носа. Солената вода е доказан метод, от който хремата просто изчезва!

Другият доказан метод е топла пилешка супа. Тя е вкусна, здравословна, а освен това лекува и хрема. Пригответе 2-3 порции от тази лечебна храна за своето дете и до ден-два от хремата не би трябвало да има и следа.

И все пак, ако се притеснявате от усложнения или нещо просто ви съмнява е най-добре да се консултирате със своя личен лекар.

Друг определено досаден проблем е кашлицата. Тя е неизменен спътник на всяка настинка и наистина не е кой знае какво, но въпреки това, трябва да се внимава с нея и да вземете правилните мерки навреме, за да няма усложнения по-късно.

Често кашлицата идва от промяна на времето, защото при рязко понижаване или повишаване на температурите, въздухът изменя своя състав и се образува нещо като влага в белите дробове.

В такъв случай кашлицата е не толкова заболяване, колкото защитна реакция на организма.
За да излекувате вашето дете от кашлица е най-добре първо да изпробвате природните лечение, преди непременно да прибегнете до медикаменти.

Лъжица мед и горещ душ са доказали се методи за решаване на такъв вид проблеми.

Горещият душ ще изкара всякакъв вид микроби, токсини и наслагвания от белите дробове на вашето дете, а лъжицата природно чист мед ще повиши имунитета на детето ви, ще му набави нужните аминокиселини за справяне с проблема и ще го зареди с енергия.

Кихането се класира на трето място в нашата класация. То определено е неприятно, когато е по-често от 2-3 пъти на ден, а при усложнения, то може да стане дори и болезнено.

Преди да прибегнете до лечение, се уверете, че вашето дете просто не е алергично към определен вид прах, защото това е често срещан проблем сред децата.

Кихането е сигнал за това, че вашето дете се разболява или е простудило белите си дробове.
Ако то диша твърде учестено или има сериозни изменения на гласа си, веднага се обадете на своя лекар, защото това определено не са усложнения, а знак за нещо по-голямо и опасно.

Макар и на последно място в нашата класация, болките в гърлото определено не са маловажен проблем, който трябва да се пренебрегва.

Една от причините за болки в гърлото е вид слуз, която се стича в зоната около носоглътката на вашето дете.

Друга много често срещана причина е простуда или грип. За лечение ние препоръчваме старите методи на баба, а именно горещ душ, топъл чай с мед и почивка.

Разбира се, ако това не помогне е добре да потърсите професионална помощ. Рядко при някои от по-горе изброените проблеми настъпват усложнения, но все пак внимавайте, никой не е застрахован от грип и настинка!