Тези съвети помагат, ако не да преобразим напълно живота си, то поне да го направим малко по-приятен.

Навярно познавате чувството – в 10 сутринта, а вече сте на 3-то кафе, а в ума ви е пълна каша. Изпитвате изтощение – физическо, умствено и емоционално, и сте абсолютно безразлични към това, което в доскоро ви е радвало. Мотивация? Забрави. Раздразнителност? Да, със сигурност.

Прието е, че покоряването на нови финансови и кариерни върхове не върви ръка за ръка с изтощението. Нищо подобно.

Емоционалното прегаряне това съвсем не е признак на успех, това е сигнал, чрез който организмът ни намеква, че е време да забавим темпото.

Ако правим това, което сме правели винаги, то ще получим това, което винаги сме получавали. Това е сентенция на Хенри Форд, който звучи повече от актуално днес.

Обичайните начини да се върнем към живота – двойна доза кафе или поредния слой спирала и грим отнемат няколко минути, но дали има реална полза от тях?

За коренна промяна на живота е необходимо повече време, но в крайна сметка всички усилия се оправдават. Това са инвестиции в по-доброто бъдеще, затова трябва да се отнасяме към тях с подобаваща сериозност.

Как да се сдобием със сили да променим живота си

Наспивайте се добре

Тялото – това е механизъм. Прекрасна и невероятно сложна система, която се нуждае от отдих и грижа.

Когато си тръгваме от работа, изключваме компютъра и така правим всеки работен ден, същото е необходимо на тялото и на ума.

Изследванията показват, че пълноценният сън помага на мозъка да се избави от токсините, които се натрупват в рамките на деня, ето защо 7-8 часа пълноценен отдих са невероятно важни за психическото и физическото здраве.

Задачата ни е постепенно да доведем продължителността на съня до тези нива. Само по 30 минути повече за нощен отдих трябва да си оставяме всеки ден, не е ли лесно.

Най-добрият отдих – това е тишината

Без споменаването на медитацията не може, когато става въпрос за промяна на живота. Това е така, защото наистина работи. 80% от хората ходят лекар, тъй като имат оплаквания, свързани със стреса. Всички разходи за потребителски такси, за изследвания и загубата на време могат да бъдат неутрализирани с медитация.

Тази практика помага за справяне със стреса, повишаване на защитните сили на организма по напълно естествен начин, подобряване на качеството на съня. Само с 5 минути медитация се чувстваме по-щастливи и доволни от живота.

Още един бонус – медитиращите редовно мислят рационално и изпитват по-малко безпокойство, когато животът им поднася поредните изненади.

Да храним душата, а не егото

Да правим това, което ни радва. Не всички наши постижения изпълват душата ни с радост.

Ако работим допълнително, това може да ни се струва полезно, но в крайна сметка да доведе до изтощаване на далеч не безкрайните резерви на организма.

Ползите от допълнителната работа са много по-малко от редовния и пълноценен отдих. Повечето от нашите действия трябва да са мотивирани от доставянето на радост, а не защото така ще изпълним поредна точка от списъка със задачи.

Да нарушим обичайното дневно разписание

Да си поставим за цел минимум веднъж седмично да пробваме нещо ново. Ако имаме повече ентусиазъм, тогава по един път нещо ново на ден.

Не е задължително да правим нещо мащабно – просто да отидем на работа по друг маршрут. Дори и такава дреболия е нов опит.

Помага ни да отворим съзнанието си за нови начини на мислене и възприемане, което на свой ред ни прави малко по-щастливи.

Да се учим на нови неща

Самият процес на получаване на нови знания ще ни направи щастливи, това е факт. Още един начин за удължаване на живота и да го направим по-интересен, а също ни избавя от излишни предубеждения.

Ако по-големи цели ви се струват привлекателни, тогава защо да не опитате с 3-месечен курс по уеб дизайн.